SON DAKİKA



Haber > Gündem > Baş Pavey'e çıkıştı

Baş Pavey'e çıkıştı

02 Kasım 2013 Cumartesi - 09:17




AK Partili Nimet Baş, CHP’li Şafak Pavey'e "Atatürk’ü başımıza kakmayın" dedi, AK Partililerin başörgütülü eşlerinden utandığına dair sözlere de sert





AK Partili 4 milletvekilinin başörtülü olarak Meclis’e gelmesinin yankıları sürüyor. MHP’li Ruhsar Demirel ve BDP’li Pervin Buldan’ın konuşmalarını çok beğendiğini ve alkışladığını söyleyen AK Partili Nimet Baş, CHP’li Şafak Pavey’in hayal kırıklığı yaşattığı düşüncesinde. Pavey’in "Vitrin" sözünün yanı sıra bazı AK Partililerin başörtülü eşlerinden utandığına ilişkin sözleri de rahatsız edici bulduğunu kaydeden Baş, şunları söyledi: KİMSENİN EŞİNDEN UTANDIĞI YOK "Kimsenin eşinden utandığı yok. Bugüne kadar bu kadınları dışlayan, rencide eden siyaset anlayışı içinde yer alacaksınız, sonra da dönüp utanmadan ‘siz eşlerinizden utanıyorsunuz’ diyeceksiniz… Ne hakla? Siz kim oluyorsunuz da insanların eşleriyle ilgili duygularıyla oynuyorsunuz?" ATATÜRK'Ü BAŞIMIZA KAKMAYIN Nimet Baş, Şafak Pavey’in parklardaki gençlerin özgürlüğünü Atatürk’e bağlayan sözlerine de karşılık verdi: "Parklardaki gençlerle ilgili bir değerlendirme yaptıktan sonra ‘bunu da Mustafa Kemal’e borçlusunuz’ dedi. Yani artık bu ülkenin kurucusunu anmanın da çok katı ideolojik bakış açılarıyla ona da borçlusunuz buna da borçlusunuz bunu da bilmiyorum ama gelişmiş demokrasilerde bu diller de mümkün değil. Elbette şehitlerimize borçlarımız var ama bu bu kadar da bu ülkenin her konuda herkesin sürekli başına kakılacak bir konu olmasa çok iyi olacak."
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap