A+ A-
Yorum
10

Başbakan'a 'Yeşil Yol'u sordu

Yayın Tarihi: 10.08.2015 - 16:26
CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yanıtlaması için Yeşil Yol projesi ile ilgili soru önergesini TBMM’ye verdi.

Karadeniz’de bölge insanını ayağa kaldıran ve kısaca ‘Yeşil Yol’ olarak adlandırılan 2 bin 600 kilometrelik projede, 2’nci ve 3’üncü öncelikli yol olarak yer alan ‘mor ve mavi’ güzergâhlar da çevreye zararları açısından eleştirilmişti. Konuyla ile ilgili CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun sözlü yanıtlaması istediği ‘Yeşil Yol’ projesi ile ilgili soru önergesini TBMM’ye verdi.

İŞTE PEKŞEN’İN SORULARI

Pekşen’in Davutoğlu’nun cevaplamasını istediği soruları şöyle: -2600 km’lik Yeşil Yol projesinde tespit edilmiş 40 turizm merkezinin arsa ve arazilerinin mülkiyeti şu anda kimlere aittir? -Toplam yol uzunluğu 2600 km olarak planlanmış olmasına rağmen ÇED raporu alınması zorunluluğundan kurtulmak için yol ihalelerinin 20 km’nin altında bölünmüş olarak yapıldığı iddiaları doğru mudur? Doğruysa kanuna karşı hile yoluna başvurulmasının gerekçesi nedir? -Yeşil Yol projesinin planlandığı bölgede projenin uygulanması halinde doğal yaşam etkilerini ve bunun insan yaşamına yansımalarını ortaya koyan herhangi bir araştırma yapılmış mıdır? -Projede iş alan yüklenici firmalar hangileridir?