SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ben az konuşurum BDP çok konuşuyor

Ben az konuşurum BDP çok konuşuyor

02 Mart 2013 Cumartesi - 09:30




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Viyana gezisi dönüşünde uçakta İmralı’dan, Suriye’ye kadar gündemi işgal eden konularda önemli açıklamalarda bulundu.





Başbakan’ın BDP’ye yönelik tavrının, kamuoyuna yansıyan sert mesajlarından daha yumuşamış olduğunu görmek sürprizdi... 1- İMRALI SÜRECİ - ‘BEN AZ KONUŞUYORUM, BDP ÇOK KONUŞUYOR’: Yeni anayasa çözüm sürecinde başlıklarından biridir. Ama her şey değil. Dikkat ederseniz ben bu alanda çok konuşmakistemiyorum. Ama BDP’liler maalesef ellerine verilen o notlarla ilgili hemen açıklamalar yaptı, yapıyorlar. Ne derece doğru, sağlıklı bilemiyorum. BDP’nin için bu işi anlayan ve anlamaya çalışan var. Bir de anlamayan ve anlamak istemeyenler var. Bazıları çok fazla konuştu. Fazla konuştukça da hata yapıldı. Bu kadar fazla konuşmaya gerek yok. Biz bu zamana kadar konuşmadık. Derdimiz üzüm yemek. Yeter ki huzur gelsin. - TAVİZ VEREMEYİZ: Bir şeyler olacaksa bu benim tek başına elimi taşın altına uzatmamla olmayacak. Başından beri terör örgütü uzantılarıyla müzakere, terör örgütüyle mücadele dedik. Nitekim biz süreç içerisinde taviz veremeyiz. En ufak bir rehavet bize ağır bedeller ödetebilir. Silahlar bırakılır, Türkiye terk edilirse benim de güvenlik birimlerim operasyonlara nihayet verir. - STK’LARIN KATKISI YOK: STK’lar son süreçte hiçbir işe yaramadı. Bana sordular ‘Akil adamlar oluşturulmalı mı?’ diye. Buyurun oluşturun dedim. Bir şey çıkmadı. Durumdan vazife çıkaranlar var. Gazetelerde boy boy resimler çıkarmak ile akil adam olunmaz. Netice almamız lazım. Akil adam deyince bir karşılığı olması lazım. Türkiye’de hedef kitle karşısında karşılığı olanlar kimler, STK’lar hangileri, bireyler kimler bakmak lazım. Üç beş kişiyle olmaz. Daha geniş bir ekibin oluşması lazım. 2- SURİYE’DEKİ DURUM - PYD ESAD’IN KONTROLÜNDEN ÇIKTI: Suriye bunu (PYD’yi kontrol) denedi ama denediğiyle kaldı. Dağdan Suriye’ye geçenler oldu. Ama (artık) Beşar’ın kontrolünden çıktı. Yönetecek durumda değil. Ama bu durum bize rehavet getirmemeli. Niye getirmemeli? PYD bölücü terör örgütü mantalitesinde hareket edecek olursa Kuzey Suriye gelişmelerini değerlendirmemiz çok daha farklı olur. Yani şu andaki bakış açısı içerisinde bakmayız. - MUHALİFLER FİNALİ OYNUYOR: Şu an muhaliflerin hükümet kurma çalışmaları var onları izliyoruz. Bana öyle geliyor ki artık finali oynuyorlar. Bu final sürecinden başarıyla çıkmalarını bekliyoruz. 3- 28 ŞUBAT - BAŞÖRTÜLÜLER BELEDİYE BAŞKANI OLABİLİR: Başörtülülerin belediye başkanı olmasında bir mani yok. Milletvekillerine de mani yok. Geçmişte Ecevit’in Merve Hanım’a başörtüsünden dolayı yaptığı yasal değildi. Yasal olmayan bir çağrıyla yasak haline getirdiler. - HÂKİMLERİ HSYK’YA ŞİKâYET: Danıştay bunları aşmış durumda. Avukatlarla ilgili bir süreç de başladı. Ancak henüz gerekçeli karar açıklanmadı. Gerekçeli karar açıklansın o zaman belki o kendilerine engel çıkartılan avukatlar, o hakimleri HSYK’ya şikayet edebilecek...
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap