SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ben Rizeliyim ağacı bilirim!

Ben Rizeliyim ağacı bilirim!

15 Kasım 2013 Cuma - 17:21




Başbakan Erdoğan, 5 milyon fidan dikim töreninde yaptığı konuşmada ''Ağaç dikme konusunda kimse bizi eleştiremez." dedi.





İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları: Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından biri olan Gazi Üniversitesi’nin Gölbaşı kampüsünde önemli bir ağaçlandırma seferberliğini başlatıyoruz. Bugün 81 ilde bütün üniversitelerimizde bu fidan dikimi gerçekleşiyor. 5 milyon üniversite öğrencisi için 5 milyon ağaç dikecek Biz lafla değil eserlerimizle övüneceğiz. Gri binalardan gri düşünceler doğar. Yeşile bezenmiş çevreden özgür fikirler doğar. Bir şehir inşa ederken sadece binalara, yollara, köprülere ağırlık verirseniz eksik bir çaba içine girersiniz. Bizim şehir anlayışımızın temelinde insan vardır, canlı hayatı vardır İnsanlarımızın tabi hayattan kopmamasına özen gösteriyoruz Biz gençliğimize inanıyoruz, güveniyoruz Gençler bu uğurda sizlerden hiçbir şeyi esirgemedik, esirgemeyeceğiz İlk kez gençlerimiz çok önemli fırsatlara, bundan önce hiçbir genç neslin görmediği haklara ve standartlara kavuşturlar 100 yıllık tarih içinde en talihli genç nesil bugünün genç neslidir Ağaç dikme konusunda, çevre hassasiyeti konusunda kimse bizi eleştiremez. Biz ağaç dikme konusunda, çevrecilik konusunda Cumhuriyet tarihinin en büyük projesini yürüttük. Bu topraklara en çok fidanı biz diktik. Belçika kadar alanı ağaçlandırdık. Ben Rizeliyim. Ağaç görmemiş insan değilim. İstanbul’da belediye başkanlığı yaptım. Erguvanların renk kattığı bir şehirde büyüdüm. Dikili ağaçlar bile susuzluktan kuruma noktasına gelmişti. Kokudan yanına yaklaşılamayan Haliç tertemiz, yemyeşil, şiir gibi Haliç oldu Biz çevreciyiz be. Kimse bizimle çevrecilikte yarışamaz. Peygamberimizin şu sözle noktalamak istiyorum. Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikin. İşte biz bu emrin takipçisi olacağız.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap