SON DAKİKA



Haber > Gündem > BirGün gazetesi internet sorumlusu Hakan Demir gözaltına alındı

BirGün gazetesi internet sorumlusu Hakan Demir gözaltına alındı

10 Ekim 2019 Perşembe - 11:56




Barış Pınarı Harekatı'na ilişkin, Birgün gazetesinin sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımlar nedeniyle gazetenin internet sorumlusu Hakan Demir, ''Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme'' suçlamasıyla gözaltına alındı. BirGün, sosyal medya hesabından sivil halkın vurulduğu yalanını servis etmişti.





İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında “Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek” suçundan hakkında gözaltı kararı verilen Hakan Demir, Emniyete götürüldü.

TSK'nın başlattığı operasyonla ilgili dün gece, 78 kişi hakkında yasal işlemler başlatılmıştı.Emniyetteki işlemleri sürüyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Barış Pınarı Harekâtı üzerinden ülkemiz aleyhinde kara propaganda yaparak halkı kin ve nefrete tahrik eden, güvenlik güçlerimizin itibarını zedelemek maksadıyla kaynaksız ve yalan paylaşımlarda bulunan, terör örgütü propagandası yaptığı görülen 78 şahıs ile ilgili gerekli yasal işlemlere başlanılmıştır" ifadeleri yer almıştı.

BirGün olayı böyle duyurdu! 

BirGün, İnternet sorumlusu Hakan Demir'in ''Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme'' suçlamasıyla gözaltına alınmasını, "Gazetemizin internet sorumlusu Hakan Demir sabaha karşı evi basılarak gözaltına alındı" şeklinde duyurdu.

 

Beğendim
0
Sevdim
1
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap