SON DAKİKA



Haber > Gündem > Çanakkale Köprüsünün geçiş ücreti belli oldu: TL ile değil Euro'yla!

Çanakkale Köprüsünün geçiş ücreti belli oldu: TL ile değil Euro'yla!

09 Şubat 2022 Çarşamba - 09:43




Çanakkale Köprüsünün geçiş ücreti belli oldu. Geçiş ücretinin TL yerine Euro olarak belirlenmesi dikkat çekti. Limak Başkanı Özdemir ücretin 15 Euro (233 TL) olacağını duyurdu.





İktidara yakın Sabah yazarı Dilek Güngör, bugünkü köşe yazısında temeli 18 Mart 2017 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atılan ve 26 Şubat tarihinde açılması planlanan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücreti hakkında bilgi verdi.

3.1 milyar euroya mal olan projeden geçiş ücretinin TL yerine Euro ile açıklanması dikkat çekti. Sabah yazarı Güngör'ün görüştüğü LİMAK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir geçiş ücretinin 15 Euro (233 TL) olacağını duyurdu.

LİMAK Başkanı Özdemir, köprüde çalışmaların neredeyse tamamlandığını belirterek, şunları söyledi:

"Şu anda söylenen rakam 15 euro… Belirlenecek rakamın işletme giderlerinin de altında olmaması lazım. Çalışıyoruz, alınan para kredi ödemesine gidiyor. Yap-İşlet-Devret modeli Türkiye'de çok tartışılıyor. Ama bu şekilde işler hem kaliteli hem de kısa sürede yapılıyor. Dolayısıyla modelde sıkıntı yok. Ani devalüasyon nedeniyle geçiş ücretleri pahalı geliyor. Güney Kore'ye mektup yazdık. Başbakan gelecek. Cumhurbaşkanlığı'ndan tarih bekliyoruz"

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap