SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cemaat bizi seviyor

Cemaat bizi seviyor

14 Ağustos 2013 Çarşamba - 09:18




Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, hükümet ile cemaat arasında gerilim olduğu iddialarına yanıt vererek, “Bizim hiçbir medya aracılığıyla cemaat ile hü





Gülen’in, kendilerini, Hükümeti, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı  Abdullah Gül’ü çok sevdiğini ve beğendiğini söyleyen Arınç, şunları ifade etti: “Bu hizmetlerin yüzyıllardır beklendiğini, yapılamadığını ama böylesine cesur, kararlı, ilkeli bir partinin bunları yaptığından dolayı sabahlara kadar dua ettiğini ifade ediyor. Türkiye’nin demokratikleşmesi, özgürleşmesi için camiaya nasihat ediyor. Bugün biz ne yapabiliyorsak, 12 Eylül 2010 referandumundan aldığımız güçle yapıyoruz. 12 Eylül’ü, 28 Şubat’ı bununla yargılıyoruz. Bugün, 28 Şubat kararlarıyla mesleğinden atılan öğretmenler, YAŞ kararlarıyla ordudan atılanların en yüksek rütbeyle döndüğü gündür. Eğitim sistemlerini bununla yapıyoruz.Sadece bu katkısından dolayı bu camiaya yüzyıllar boyu hakkımızı helal ederiz. Seçimlerde AK Parti’yi büyük ölçüde destekliyorlar, bu çok açık. Hükümetimizi bu kadar seven, bu olumlu işlere destek olan camiaya karşı bizim, bazılarının onlara söz söylemesi, ölçüyü kaçırması yanlış. Bunları önlememiz gerekiyor. Hoca Efendi, Amerika’da yaşıyor. Türkiye’de yaşayabilir ama tabi kendi tercihi. Burada olsa belki bazı olaylara müdahale etmesi, çözmesi mümkün olabilir. Buradan oraya nasıl haber gidiyor, orası bundan nasıl etkileniyor, ben bunu herkesin kendi vicdanına bırakıyorum. Bizim hiçbir medya aracılığıyla camia ile hükümet arasındaki ilişkileri bozabilecek söz yarışına girmeye ihtiyacımız yok, bu bizi yaralar. Çünkü o siyasi bir kurum değil. Bazı şeyleri bahane ederek hükümetin icraatlarını yüksek perdeden eleştirmek ve birilerini sevindirmek doğru değil. Bütün güçlüklere rağmen Başbakan bu ülkeyi çok güzel yönetiyor. Bakmayın burada böyle söylediklerine bunu muhalefet de kabul ediyor. Biz ilişkilerimizi en iyi şekilde götüreceğiz. Başbakanımız Hoca Efendi’ye karşı çok güzel hisler içinde ama hükümetin başında.” Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ergenekon kararlarıyla ilgili, meseleye sadece Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ açısından bakmamak gerektiğini belirterek, “Ergenekon ismiyle bilinen terör örgütünün varlığını mahkeme kabul ediyor. İlker Başbuğ orgeneraldir, Genelkurmay Başkanı’dır ve terörle mücadele veriyordu. Nasıl oluyor da öyle bir suçla mahkum oluyor? Mahkemenin kabulüne bakmak lazım. Yargı tamamen bağımsızdır. Mahkemeyi yok sayamazsınız” dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap