SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cezalar caydırıcı olmalı!

Cezalar caydırıcı olmalı!

29 Eylül 2013 Pazar - 09:38




Karadeniz İlleri Kadın Platformu hazırladığı proje ile Trabzon ve ilçelerinde 500 kadın ile bin öğrencenin eğitilmesi için proje hazırladı. Dernek Baş





Trabzon- Kız çocuklarına yönelik siddetin ve cinsel istismarın önlenmesi icin her alanda çalisma yapan ve ülke genelinde paneller düzenleyen Karadeniz İlleri Kadın Platformu (KİKAP) Trabzon üyeleri Akçaabat’ta dayanışma yemeğinde bir araya geldi. Etkinliğe Ail eve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden de destek geldi. KİKAP Trabzon Dernek Başkanı Makine Yüksek Mühendisi Nilgun Turan amaçlarının merkezi Trabzon’da olan ülke genelinde çocuk istismarinin önlenmesi için çalisan bir kadin Federasyonu kurmak olduğunu ifade etti. Trabzon’da 1 yıl önce 14 ve 15 yaşlarında 2 çocuğa karşı yapılan cinsel istismar sonrası 1 yıl tutuklu olarak cezaevinde kalan A. A., isimli şahsın mahkeme tarafından 25 yıl hapis ile cezalandırılmasını da değerlendiren Turan, “Verilen kararı yerinde buluyorum. Daha once 2 yıldan 7 yıla kadar bir ceza alıyorlardı. Verilen bu ceza dilerim örnek olur. Cezalar caydırıcı olur. Komşularımızın çocuklarını da korumayı öğrenmeliyiz. Toplumda komşunuz grip olduğunda ona geçmiş olsuna gidiyorsunuz ama tecavüze komşunuzun çocuğu uğradığında onu mahallede istemiyorsunuz. Aksine o aileye toplumun sahip çıkması, terapi görmeleri konusunda destek olması ve daha güçlü durabilmesi, rehabilitesi için o ailelere destek olunması gerekiyor” dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap