SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cumhurbaşkanı çekilmezlerse devreye girer demişti: Türkiye'nin İdlib stratejisinde 'B planı' ne?

Cumhurbaşkanı çekilmezlerse devreye girer demişti: Türkiye'nin İdlib stratejisinde 'B planı' ne?

13 Şubat 2020 Perşembe - 13:07




Dün partisinin grup toplantısında İdlib ile ilgili önemli mesajlar veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk askerine yönelik Esad rejimi tarafından yapılan iki saldırıya karşı Türkiye’nin seyirci kalmayacağını belirtti ve rejimin geri çekilmediği takdirde vurulacağını açıkladı. Bu mesajlarının yanında Erdoğan aynı zamanda Türkiye’nin B planının hazır olduğuna da dikkat çekti. Peki Türkiye’nin İdlib için B planı ne?





Cumhurbaşkanı Erdoğan dün parti grup toplantısında İdlib’de yaşanan son gelişmelere dair önemli açıklamalarda bulundu. 

Verilen sözlere riayet edilmesini beklediklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şubat ayı sonuna kadar rejimi Soçi Muhtırası sınırları dışına, yani gözlem noktalarımızın gerisine çıkartmakta kararlıyız. Bunun için karada ve havada her ne gerekiyorsa çekinmeden, tereddüt etmeden, hiçbir oyalamaya meydan vermeden bunu yapacağız. İdlib'deki askeri gücümüzü ciddi oranda tahkim ettik. İdlib'de sivil yerleşim yerlerini vuran hava araçları, artık eskisi gibi rahat hareket edemeyeceklerdir. Geldiğimiz noktada artık kimsenin taşkınlığına, bağnazlığına, satılmışlığına, provakasyonlarına göz yumacak değiliz." dedi. 

Türkiye’nin İdlib'de yaşanan gelişmelere seyirci kalmayacağını belirten ve rejimin geri çekilmediği takdirde vurulacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın altını çizdiği Türkiye'nin B planında neler var?

TÜRKİYE’NİN B PLANI: BARIŞ

intell4'te yer alan habere göre; Türkiye’nin bölgedeki varlığının temelinde göçü ve yaşanan insanlık dramını önlemek bulunuyor. Bu amaçla Ankara, birçok kez uluslararası camiaya güvenli bölge oluşturulması çağrısı yaptı. Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı operasyon bunu kısmen kendi kontrolünde yapmayı başaran Türkiye, İdlib için de aynı senaryoyu uygulayacak.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap