A+ A-
Yorum
10

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bin yıllık yürüyüşümüz bir Kızılelma seferidir

Yayın Tarihi: 26.08.2024 - 12:02
Malazgirt Zaferi’nin 953. Yıl Dönümü Kutlama Programı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim yürüyüşümüz Türkiye Yüzyılı'nadır, Malazgirt Zaferi'nin rehberliğinde, aydınlığında bu yolu yürüyeceğiz." dedi.
Kaynak:AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi’nin 953. Yıl Dönümü Kutlama Programı’nda önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:  Tarihimizi, talihimizi, istikametimizi belirleyen Malazgirt Zaferi'nin yıl dönümünde sizinle beraberiz. Bugün 85 milyon olarak şanlı zaferin yıl dönümünü gururla, minnetle tam 953 yıldır değişmeyen heyecanla kutluyoruz. Sultan Alparslan'ı ve onun şerefli askerlerini rahmetle yad ediyorum. Milletimiz huzur içinde alnı ak yaşasın diye şehit olan gazi olan tüm kahramanlarımızı şükranla anıyorum.

ZULME KARŞI KENETLENMENİN ZAFERİ

Malazgirt zulme karşı kenetlenmenin zaferidir. Sultan Alparslan, askerine şöyle seslenmişti: Eğer şehit olursam bu beyaz elbise kefenim olsun, benim için şehadette muzaffer olmakta bir saadettir. O büyük Sultan 953 yıl önce istikbalin bizim olacağını müjdelemiştir. Zaferden 4 sene sonra, İznik'te Anadolu Selçuklu Devletini kurduk. Malazgirt ruhu Türkiye ile birlikte.

BİR İNŞA HAREKETİNİN BAŞLANGICI

Üzerinden geçen 953 yıla kadar Malazgirt ruhu bir iman çağlayanı olarak gürül gürül akıyor. Üstte mavi gök çökmedikçe kıyamete kadar bu ruh gönüllerimizi kuşatmaya devam edecek. Malazgirt bir zaferden öte yurt medeniyet doğuran bir inşa hareketinin de bir başlangıcıdır.

TÜM MÜSLÜMANLARIN ZAFERİ

Bu toprakları aşkla dokuduk. Fethettiğimiz her yeri camilerle medreselerle donattık. İstanbul'un Fethi'ne giden sürecin en kritik adımı Malazgirt'le atılmıştır. Malazgirt Türkler ile birlikte tüm Müslümanların zaferidir. Alparslan'ın ordusunda Kürtler Araplar ve diğer kavimlerden Müslümanlar düşmana karşı omuz omuza savaş mübarek kanları bu topraklarda birbirine karışmıştır.

ZAMAN DEĞİŞİR AMA RUH DEĞİŞMEZ

Davamız mazluma umut olmak kanayan yaralara merhem olmaktır. Davamız hak ile batılın kıyamete kadar sürecek kavgasında her zaman hakkın yanında durmaktır. Davamız toprağı vatan vatanı aziz kılmaktır. Zaman değişir asırlar değişir ama ruh değişmez. Nesiller değişse de kan aynı kandır karakter aynı karaktedir.

BİZİM YÜRÜYÜŞÜMÜZ TÜRKİYE YÜZYILI'NA

Bizim yürüyüşümüz Türkiye Yüzyılı'nadır, Malazgirt Zaferi'nin rehberliğinde, aydınlığında bu yolu yürüyeceğiz. Malazgirt'i sadece şanlı tarihimize ait altın halka olarak değil, 2071 Türkiye'sine giden yolda yolumuzu aydınlatan bir fener olarak görmemiz gerekiyor. Bin yıllık yürüyüşümüz bir Kızılelma seferidir

85 MİLYON NAZLI HİLALİN GÖLGESİNDE

Bu iklimi genç yüreklerde ve zihinlerde kökleşen bu tarih şuurunu daha da güçlendireceğiz. Malazgirt Zaferi inancın ve imanın yanı sıra birliğin ve beraberliğin meyvesidir. Milletçe zorlukların üstesinden ancak bir olursak geliriz. Vatanımıza yönelik saldırıları ancak beraber olursak püskürtürüz. Küfrün karanlığını özellikle ancak tek yürek olursak parçalarız. Türk Kürt Arap Sünni Alevi demeden 85 milyon olarak şu nazlı hilalin gölgesinde buluşacağız. Farklılıklarımız üzerinden bizleri ayırmaya çalışanlara geçit vermedik, vermeyeceğiz.