SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Şimdiye kadar 82 ülkeye yardım gönderdik”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Şimdiye kadar 82 ülkeye yardım gönderdik”

21 Mayıs 2020 Perşembe - 14:07




Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin katılımıyla bugün tam kapasite hizmete girdi.





Başakşehir'de bulunan Çam ve Sakura Şehir Hastanesi tam kapasiteyle hizmete girdi.

Hastanenin açılış töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve telekonferansla Japonya Başbakanı Şinzo Abe'nin katılımıyla gerçekleşiyor. Açılış törenine katılanlar, hastaneye tek tek kimlik kontrolü ile alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan hastanede incelemelerde bulundu.

Erdoğan'a, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile diğer yetkililer eşlik etti.

Açılış töreninde ilk olarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuştu. Koca'nın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Yeni şehir hastanemiz için şükranlarımı sunuyorum. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi maddi girişimden ziyade vizyonun eseridir. Hayata geçirilmesinde öncülük eden Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm geçmiş sağlık bakanlarına teşekkür ediyorum. Şehir hastanelerimiz sadece günlük ihtiyacımızı karşılamamış, tehlikelere set çeken birer tedbir olmuştur."


"KALBİM TÜRK HALKI İLE BERABER"

Sağlık Bakanı Koca'nın ardından ise video konferans yöntemi ile törene katılan Japonya Başbakanı Abe sözü aldı. Abe'nin konuşmasından satır başları şöyle:

"Geçen gün Sayın Erdoğan ile telefon görüşmesi gerçekleştirdikten sonra çok ara vermeden yeniden görüştüğümüz için çok memnunum. Geçen günkü telefon görüşmesinde Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nin açılış törenine davet edildim. Bundan 7 yıl önce İstanbul'u ziyaret edip Marmaray'ın törenine katıldığımı hatırladım. Küresel sorun olan yeni tip korona virüs salgını nedeniyle maalesef İstanbul'u ziyaret etmem mümkün olmadım. Videokonferans yöntemiyle katılabilmekten memnuniyet duyuyorum. Ne kadar uzak olsak da benim kalbim Sayın Erdoğan ve Türk halkıyla beraberdir. Hastane 'Çam ve Sakura' olarak adlandırmıştır. Bu hastanenin İstanbul halkına esenlik getirmesini diliyorum."

ERDOĞAN: HASTANEMİZ, ŞİMDİDEN DÜNYANIN SAYILI HASTANELERİNDEN BİRİDİR

Japonya Başbakanı Abe'nin ardından ise Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını gerçekleştiriyor.


Bu muhteşem eserin inşasında emeği bulunan herkese teşekkür ediyorum. Geçmişte Japon firmalarla Marmaray ve Osmangazi Köprüsü gibi çok önemli eserlere imza attık. Hastanemizin adını Çam ve Sakura Şehir Hastanesi olarak belirledik. Bu isme uygun olarak hastanenin çevresini çam ve baharın gelişini müjdeleyen sakura ağaçlarıyla donattık. Rönesans ve sojit firmalarının iş birliği, Türk ve Japon firmalarının birlikte çalışmasının göstergesidir. Hastanemiz, şimdiden dünyanın sayılı hastanelerinden biridir.

2682 yatağı, 782 klinik odası ile koronavirüs ile mücadelede kritik bir rol oynayacaktır. Tam kapasitede 35 bin günlük hasta kapasitesine sahip. 3 helikopter pisti de bulunuyor. Hastanemiz havaalanına yakınlığı ile yabancı misafirlerimize de hizmet verecektir. Yani, İstanbul sağlık turizminin merkezi haline gelecektir.

"ŞİMDİYE KADAR 82 ÜLKEYE YARDIM GÖNDERDİK"

Korona virüs salgını insanlık olarak son bir asırda karşılaştığımız en büyük sağlık sorunudur. Şimdiye kadar 330 bin can alan bu salgın karşısında birçok ulusun büyük sıkıntılar çektiğini görüyoruz. Şimdiye kadar 82 ülkeye yardım gönderdik. Bu, bizim insani görevimizdir.

Kamu düzeninin yara aldığı dönemde Türkiye ve Japonya örnek bir davranış sergiliyor. Vaka ve vefat sayısında son derece iyi bir konumdayız. Günlük vaka sayımızı 1000’in altına düşürdük. Normalleşme adımlarını atarken tedbirleri ihmal etmiyoruz. Kendi ihtiyaçlarımızı karşılarken kardeş ülkelere yardım etmeye devam edeceğiz. Kaderimiz ve kederimiz ortaktır inancıyla yardımlarımızı serferber etmeye devam edeceğiz.


Sakura bizim erguvan gibidir. Çam diridir. Rönesans firmamızdan ricada bulunduk. Ne kadar ladin bulabilirsen buraya getir. Türkiye’nin neresinde ladin varsa topluyorlar. Korona virüs salgınında hayatını kaybeden Japon dostlarımız için taziyelerimi sunuyorum. Hastanemizde görev yapacak görevlilerimize şimdiden başarılar diliyorum. Ramazan Bayramınızı şimdiden kutluyorum.

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap