SON DAKİKA



Haber > Gündem > Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sudan açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Sudan açıklaması!

11 Nisan 2019 Perşembe - 17:53




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Burkina Faso Cumhurbaşkanı Roch Marc Christian Kabore ile ortak açıklama yaptı. Tarihte ilk kez Burkina Faso'nun cumhurbaşkanı Türkiye'ye geldi.





Burkina Faso Cumhurbaşkanı Roch Marc Christian Kabore ile ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

Kendisine ve heyetine ülkemize hoş geldiniz diyorum. Bu tarihi ziyaretin Burkina Faso’dan cumhurbaşkanı düzeyinde ilk ziyaret olduğunu belirtmek istiyorum. Ticaret rakamını beraber çalışarak arttırma kararımızı teyit ettik. Özel sektörümüzü Burkina Faso ile yatırım için teşvik ediyoruz. Girişimcilerimize sağladıkları destek nedeniyle teşekkür ediyorum.  
İki ülkenin ilişkilerini geliştirecek bir alan da eğitim öğretimdir. Gerek Türkiye bursları ile gerek kendi imkanları ile 200 civarında Burkina Fasolu öğrencinin ülkemizde bulunmasından memnuniyet duyuyoruz.
 
Terörle mücadele alanında karşılıklı işbirliğimizi ve ortak irademizi yeniledik. 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yanımızda olan Burkina Faso’nun desteğine özellikle güveniyorum. Karşılıklı saygı ve eşit ortaklık düzeyinde Afrikalı ülkelerle ilişkilerimizi daha da ileriye taşımaya kararlıyız. Afrikalı dostlarımıza kendi sorunlarına yine kendi hassasiyetleri kendi dinamikleri çerçevesinde çözüm üretecek birikime fazlasıyla sahiptir.
 
Milli uzlaşı temelinde ve barış içinde  Sudan'ın bu süreci atlatması en önemli temennimdir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap