SON DAKİKA



Haber > Gündem > Çürümüş sistemi ortadan kaldırıyoruz

Çürümüş sistemi ortadan kaldırıyoruz

24 Şubat 2013 Pazar - 09:45




Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin yeni sismik araştırma gemisi Barbaros Hayreddin Paşa Gemisi'nin, Karaköy Limanı'nda düzenlenen hizmete alınma törenine k





Mardin'de "Her türlü milliyetçiliği ayaklar altına alıyorum" diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan, Kılıçdaroğlu'nun "Sıkıysa aynısını Rize'de söyle" iddiasına cevap gecikmedi. İstanbul'da kentsel dönüşüm töreninde konuşan Erdoğan, o cümleyi tekrarladı ve Kılıçdaroğlu'na böyle seslendi: "Sıkıysan, samimiysen, dürütsen aynısını Rize'de de kullanacağım. Peki söylediğimde sen ne yapacaksın bunu söyle." ERDOĞAN'IN KONUŞMASININ SATIR BAŞLARI: Hiç kimsenin mağdur olmasına izin vermeyiz. Son derece iyi niyetle, tamamen çocukları düşünerek adım atıyoruz. İstanbullu kardeşlerim en sağlıklı konutlarda oturma hakkına sahiptir. Kimsenin kümes gibi evlerde yaşamasına razı olamayız. Kendimiz için istemediğimizi kardeşlerimiz için istemeyiz. Hiç kimsenin göz göre göre hayatını kaybetmesine razı olamayız. Evime dokunma diyerek, iftiraları yayarak, tahrik ederek son derece önemli dönüşüm sürecini sekteye uğrutmaya çalışıyorlar. CHP'de bir kaymak tabakası diğeri tamamen ezilenler. Onlar ezen ezilen mantığıyla halka bakarlar. CHP’de marjinal örgütler de dönüşümü belli sebeplerle istemiyorlar. Mağduriyet diyerek fırsat devrişiyorlar. Militan devşirdikleri yapının devamını istiyorlar. Biz zenci Türk olarak görülenlerdeniz. Onlar iyi işlerde çalışır ama kapıcının çocuğu kapıcı olsun isterler. Çürümüş sistemi ortadan kaldırıyoruz. Yoksulun hep yoksul, zenginin hep zengin kalmasını öngören sistemi tersine çeviriyor, herkese insanca yaşam getiriyoruz. Hükümet olarak kardeşliği yüceltmenin gayreti içindeyiz. Kayseri'ye gidiyoruz, muhabbetle karşılanıyoruz, Van'a gidiyoruz, halkımız bizi kucaklıyor. Mardinli kardeşlerimizin çözüm atmosferinden umutlu olduklarını görüyorum. Dedim ki bu süreçte bizim karşımıza Kürtlükle de Türklükle de çıkılmasın. Her türlü milliyetçiliğini ayaklar altına almış bir iktidarız. Aynı ifadeyi bugün İstanbul'da söylüyorum. Sayın Kılıçdaroğlu bu sözleri Rize'de söyleyemezsin diyor. Biz siyasi hayatımız boyunca farklı konuşanlardan olmadık. Sayın Kılıçdaroğlu, sana sesleniyorum. Sıkıysan, samimiysen, dürütsen aynısını Rize'de de kullanacağım. Peki söylediğimde sen ne yapacaksın bunu söyle..."
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap