SON DAKİKA



Haber > Gündem > Dalgada MHP’ye düşen pay ne?

Dalgada MHP’ye düşen pay ne?

21 Mayıs 2017 Pazar - 09:04








NEREYE Mİ KOYACAKSINIZ?

Güncel konu olan “Noktalama işaretleri” ilgili dün, “Bilmiyorsanız koyamazsınız” başlığı atarak, “Kimisi; ‘nokta koymaktan!’ Kimisi; ‘virgül takmaktan!’ Kimisi; ‘soru sormaktan!” Kimisi; ‘ünlem sanmaktan’ dem vuruyor” diye yazdıklarımız yetmemiş olacak ki, bazı okuyucularımız “nereye konacağını tam olarak yazsana” diye mesaj gönderdi.

Anlaşılan o ki, bu “işareti koyma” işi başka mecralara taşınacak. İyisi mi biz TDK’nın İmla Kılavuzu’ndan nerelere konacağını yazıp, bu faslı kapatalım.

Nokta: Cümlenin sonuna konur.

Virgül: Birbiri ardına sıralanan eş görevli kelime ve kelime gruplarının arasına konur.


Noktalı Virgül: Cümle içinde virgüllerle ayrılmış tür ve veya takımları birbirinden ayırmak için konur.

İki Nokta: Kendisiyle ilgili örnek verilecek cümlenin sonuna konur.

Üç nokta: Anlatım olarak tamamlanmamış cümlelerin sonuna konur.

Soru İşareti: Soru eki veya sözü içeren cümlenin veya sözlerin sonuna konur.

Ünlem İşareti: Sevinç, kıvanç, acı, korku, şaşma gibi duyguları anlatan cümle veya ibarelerin sonuna konur.


Kısa Çizgi: Satıra sığmayan kelimeler bölünürken satır sonuna konur.

Uzun Çizgi: Yazıda satır başına alınan konuşmaları göstermek için konur.

Haa; diyeceksiniz ki, “Sözün hükmünün kalmadığı, bir ömrü bırakın, bir yıl, bir ay, bir saat sonrasında bile yazılan ve söylenenin unutulduğu bir yerde noktalama işaretini koysan ne olur koymasan ne?” Siz de haklısınız!

DALGADA MHP’YE DÜŞEN PAY NE?

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Suriye’de yaşanan gelişmeler ve ABD’nin YPG-PYD, dolayısıyla PKK’ya silah teminini; “Türkiye ile dalga geçilmesi anlamına gelmektedir” diye yorumlamış. İyi de; Sayın Büyükataman; destek partisi MHP’ye bu dalgadan düşen payın da ne kadar olduğu konusunda bir fikir beyan eylese ya!


UNUTMAK SÖZ KONUSU OLUNCA...

Ziya Paşa’nın; “Hafıza-ı beşer nisyan ile mamuldür”, yani “İnsan hafızasının özelliği unutmaktır” sözünün ben diyeyim “azami düzeyde”, siz söyleyin “fazlası ile” yaşandığı bir dönemi yaşıyoruz. Ama Ziya Paşa’nın da dediği gibi, “bu unutkanlık insan için geçerli.” Çünkü, başta köpekler olmak üzere hayvanların büyük kısmı bırakın, bugünü dünü, görmeye başladıkları günden buyana olanların hiçbirini unutmuyorlar. Kısacası; insanlar çok unutuyor, hayvanlar ise az...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap