SON DAKİKA



Haber > Gündem > Değişeceğiz gelişeceğiz

Değişeceğiz gelişeceğiz

09 Mart 2019 Cumartesi - 10:41




İYİ Parti Yomra Belediye Başkan Adayı Mustafa Bıyık'la çok özel söyleşi





İYİ Parti Yomra Belediye Başkan Adayı Mustafa Bıyık, sahaya indiği günden bu yana üzerine koyarak müthiş bir yol kat etti. Seçim sürecini en iyi şekilde yöneten Bıyık, birçok siyasi görüşten insanı da etrafında toparlamayı başardı. Küçük bir halkayla başlayan seçim yürüyüşü, adeta Yomra’yı saracak kadar genişledi.

Başkan Adayı Bıyık, projelerini, planlarını ve çok sevdiği ilçesini A’dan Z’ye Karadeniz’e anlattı…

Bıyık, "AK Partilisi, İYİ Partilisi, CHP’lisi, MHP’lisi… Her kesimden insanımız bizim yanımızda… Birlikte değişime yürüyoruz’" diyor. Bıyık, Yomra’ya yapacakları projeleri de tek tek belirlediklerini ifade ederek, "Vatandaşımıza yalan konuşmadan, hayal satmadan çalışıyoruz. Yapabileceklerimizi, Yomra’nın eksiklerini söylüyoruz" dedi.

İşte Bıyık’ın o röportaj…

AB KAYNAKLARINI KULLANACAGIZ


Yomra’yı pırıl pırıl bir ilçe haline getirmek için ciddi bir kaynak gerekmez mi? Bu kaynağı nasıl temin edeceksiniz? Mesela Avrupa Birliği projeleri var. Devletimiz AB proje fonuna her yıl katrilyonlarca para ödüyor. Dönüp belediyelerimize de diyor ki, ‘AB projesi hazırlayın ve buradan kaynak temin edin.’ Maalesef Yomra Belediyesi bugüne kadar tek bir AB projesi hazırlamadı. Ben çok iyi bir AB projesi ekibi kuracağım. Sadece AB projeleri ile temin edeceğimiz maddi kaynaklar en az Yomra Belediyesinin yıllık bütçesi kadar olacak. Bu kaynakları Yomralılara hizmette kullanacağız.

KAYNAK TEMİNİMİZ ZOR DEĞİL

Unutulmasın ki Trabzon, Yomra’ya doğru büyüyor. Çünkü başka alan yok. Çukurçayır doldu, Söğütlü doldu, Pelitli ve Yalıncak doldu. Yomra’da akıllı bir planlama, akıllı bir imar uygulaması ile çok kaynak temin edilir. Burada halkın çıkarlarını koruyan, ilçesini güzelleştirmek, halkın yaşamını kolaylaştırmak amacıyla hareket eden bir belediye iradesi lazım. Bu irade ortaya koyulursa Yomra gibi gelişime açık bir ilçede çok kaynak temin edilir. Ben bu işi yaparım.

TÜM PARTİLERİN ADAYIYIM


Değişik siyasi görüşlere mensup insanların şahsınıza destek beyanatları oldu. Bunu nasıl başardınız?

Bunu başaran ben değilim, bunu başaran Yomralılardır. En başta da söylediğim gibi ben bir partinin ya da bir ideolojinin adayı olarak yola çıkmadım. Her partiden insanlar aday olmamı istedi. Bugün Yomra’da AK Parti teşkilatlarında çok uzun yıllar görev yapmış, Yomra’da AK Parti’yi kurmuş insanlar bizimle birlikte. MHP’lilikleri hiçbir şart ve ortamda tartışılmayacak, MHP teşkilatlarında çok uzun yıllar hizmet etmiş insanlar bizimle hareket ediyor. Geçmişten günümüze Yomra’daki CHP teşkilatları bizimle hareket ediyor. Milli Görüş hareketinin ilçemizdeki çok sayıdaki güçlü ismi bizimle hareket ediyor. Bu insanların neden benim etrafımda toplandığını herkes çok iyi anlamalı. Ben İYİ Parti’den adayıyım ama tüm partilerin adayıyım. Herkesin ve herkesimin adayıyım.

BUGÜNKÜ PROJELERİNDE GOLF SAHASI GÖREMİYORUM

Yomra’da denizin doldurulup golf sahası yapılmasına izin vermeyeceğinizi söylediniz? Bu konuda kararlı mısınız? Kesinlikle kararlıyım. Kısa süre önce denizi doldurup golf sahası yapacaklarını açıklayanlar bu açıklamamdan sonra golf sahasının adını bile anmaz oldular. Biz projelerimizi açıklamaya başladıktan sonra onlar da 15 yıldır yapmadıklarını bundan sonra yapacaklarını iddia ederek proje açıklamaya başladılar. Ama 2 yıl önce ‘Yomra’da golf sahası yapacağız’ diye beyanat verenlerin bugünkü projeleri arasında golf sahasını göremiyorum. Burada halka açıklamaları gereken bir husus daha var: O gün mü doğru söylememişlerdi, bugün mü doğru söylemiyorlar? Golf sahası projelerini neden halktan saklıyorlar?

BEN BUNA İZİN VERMEM


Esasında ben denizin doldurulmasına karşıyım. Lakin Yomra’ya kazandırmamız gereken birçok proje var. Bu projelerin ilçemize kazandırılması için arazi sorunu yaşarsak, bunu halkımıza sorarız, halkımızla birlikte durumu değerlendiririz. Yomralılar onay verirse, Sahil Yolu nedeniyle doldurulan alanda yeniden dolgu yaparak Yomra’nın eksiklerinin bir kısmını bu alanda ilçemize kazandırabiliriz. Yomra’da deniz doldurulup golf sahası yapılsa Yomra halkı dışarıdan bakıp içerisini bile göremez. Ben buna izin vermem.

TiCARi FAALiYETiM OLMAYACAK…

Son olarak, nasıl bir belediye başkanı olacaksınız? Farklı olacağım. Gerçekten halkın özlediği bir belediye başkanı olacağım. ‘Tek işim belediye başkanlığı olacak’ diyorum. Halkın içinde yaşayacağım. Görev süremde asla, hiçbir ticari faaliyetim olmayacak. Türkiye’de siyasetçilerin farklı alanlardaki faaliyetleri hep konuşuluyor. Sadece halka hizmet için siyaset yapan insanlar çok başarılı olabiliyor. Bunun çok örnekleri var önümüzde. Belediye başkanlığı dışında hiçbir şeyle ilgilenmeyeceğim, ticaret yapmayacağım.

HERKESE EŞİT OLACAĞIM

Yomra’da herkese eşit olacağım. Asla ayrımcılık yapmayacağım. Hiçbir kişi ya da grup kendini benim adamımım olarak göremeyecek, ben de kimsenin adamı olmayacağım. Sadece Yomralılara ve Yomra’ya hizmet edeceğim. Asla siyaset gibi bir derdim olmayacak.


YOMRALI TALEP ETTi BEN DE ‘BAŞÜSTÜNE’ DEDİM

Yomra Belediye Başkanlığına neden aday oldunuz?

Benim adaylığım Yomralıların ortak talebidir. Yomra halkı değişim istiyor. Yomra halkı ilçede birlik ve beraberliğin tesis edilmesini istiyor. Yomra halkı, yıllardır yapılmayan, getirilmeyen hizmetlere artık kavuşmak istiyor. Halkımızın bu talebine kayıtsız kalamazdık. İlçemizin çok eksiği var. Maalesef kaynaklar verimli kullanılamadı. Yomra’da bugün yeşil alan yok, otopark yok. İnsanların rahatı, gençlerin geleceği için yapılan bir çalışma yok. Sokak ve caddeler perişan halde. Bu durum karşısında insanlarımız bize vazife biçti. Biz de ‘başüstüne’ dedik.

TÜM KURUMLARIN KAPISINI AŞINDIRACAĞIM


Yomra’daki mevcut belediye yönetimi hizmet için belediyenin iktidar partisine mensup olması gerektiğini söylüyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Birincisi bu ifade halkı tehdit etmektir. Yomra halkı tehdide pabuç bırakmaz. İkincisi tüm belediyeler zaten devletin birer kurumudur. Devletin partisi olmaz. 31 Mart akşamı seçim biter, halka hizmet başlar. Tüm belediye başkanlarının seçimden sonra parti rozetini çıkarması, herkese eşit olması gerekir. Ben seçilmeden rozetimi çıkardım. Çünkü ben herkesin, tüm partilerin adayıyım. Üçüncü ve bence en önemlisi ise mevcut belediye yönetimi 15 yıldır görevde. 10 yıl muhalefette, son 5 yıl iktidar partisinde bulundular.

DOĞALGAZ BİLE GETİREMEDİLER

Bu 5 yılda iktidarın hangi hizmetini Yomra’ya getirdiler ki, bugün belediye ve iktidarın aynı tarafta olmasının daha yararlı olacağından bahsedebiliyorlar? Yomra için bir kez bile cumhurbaşkanının, bakanların kapısını çalmadılar. Bunu ben yapacağım. Yomra için bu ülkenin cumhurbaşkanının da, bakanların da, Trabzon Büyükşehir Belediyesinin de, devletimizin ilgili tüm kurumlarının da kapısını aşındıracağım. Arsin’e doğalgaz geldi, Yomra’ya ise ne zaman geleceği bile belli değil. Becerip Yomra’ya doğalgazı bile getirtemeyenlerin iktidar gücünden bahsetmeleri hiç doğru değil.

 

BELEDiYE ANLAMINDA CiDDi EKSiKLiKLER VAR

Projelerinizi kitapçık haline getirerek Yomralılara sundunuz. Birbirinden önemli ve Yomra’dan olmayan projeleriniz olduğunu görüyoruz... Proje kitapçığımızı incelerseniz göreceksiniz ki, projelerimizin hiçbiri yapılması imkansız işler değil. Hepsi modern bir ilçede olması gereken, 15 yıldır Yomra’ya kazandırılması gereken işler. Ama ne hikmetse hiçbiri yapılmadı. En büyük projem Yomra’mızı görenlerin hayran kalacağı, herkesin yaşamak isteyeceği pırıl pırıl bir şehir haline getirmek ve herkese eşit bir belediye başkanı olmaktır. Yomra’mızda belediyecilik alanında çok ciddi eksiklikler var. İmar düzenlemelerinden çevre temizliğine, yeşil alanlardan mahalle yollarına, sokak ve caddelerden sahile kadar her alanda bu eksiklikler öne çıkıyor.

BUNLAR MEGA FALAN DEĞİL...

Gençler için yapılan bir çalışma yok, yaşlılar için yapılan bir çalışma yok, kadınlar için yapılan bir çalışma yok, işsizlerimiz için yapılan bir çalışma yok. Ben bunların hepsini yapmaya talibim. Neyin nasıl yapılacağını da çok iyi biliyorum. Yomra gibi bir ilçede tek bir park olmaması kabul edilebilir bir şey değildir. Var olan parklar da yok edilmiştir. Yomra’mıza şehir meydanları, otoparklar, kapalı pazar yerleri, yürüyüş ve bisiklet yolu, seyir terası kazandıracağız. Bunlar öyle mega projeler falan değil.

BIYIK’TAN 52 ALTIN PROJE

■ YOMRA’YA KENT MEYDANLARI

■ KAPALI PAZAR YERLERİ

■ KÖY PAZARLARI

■ SANCAK VE KAŞÜSTÜ’NE OTOPARK

■ BİSİKLET VE KOŞU YOLU

■ SEYİR TERASI

■ LUNAPARK VE ÇOCUK PARKLARI

■ KAŞÜSTÜ SPOR TEMALI PARK

■ SOKAK-CADDE SAĞLIKLAŞTIRMA ÇALIŞMASI

■ DERE YATAKLARI TURİZME KAZANDIRILACAK

■ TEMİZLİK ÇALIŞMALARINA ÖZEL ÖNEM

■ SAHİLİN VE LİMANIN YENİDEN DÜZENLENMESİ

■ SAHİL DOLGU ALANI

■ HER EVE SIVA VE BOYA

■ İMAR UYGULAMALARI

■ MAHALLE YOLLARI DÜZENLENECEK

■ YOL BAKIM EKİBİ KURULACAK

■ BETON-PARKE-BÜZ ÜRETİM TESİSİ

■ KIRSAL YERLERE ÖZEL ÖNEM

■ KIRSALA TOPLU TAŞIMA HİZMETİ

■ MAKİNE PARKI GÜÇLENECEK

■ BEKLEME/DİNLENME SALONLARI

■ HALI DOKUMA PROJESİ

■ HAYVANCILIK PROJESİ

■ TARIM PROJELERİ

■YOMRA ELMASI PROJESİ

■ YOMRA SANAYİ SİTESİ PROJESİ

■ TÜM GENÇLER MESLEK SAHİBİ OLACAK

■ ŞEHİR MÜZESİ

■ KÜLTÜR MERKEZİ

■ DÜĞÜN SALONU YENİLEME

■ ÜCRETSİZ ÜNİVERSİTE HAZIRLIK KURSU

■ TÜM GENÇLERE SPOR YAPMA İMKANI

■ YOMRASPOR VE ALTYAPI

■ EĞİTİMDE KALİTE ARTACAK

■ YETİM ÇOCUKLAR PROJESİ

■ YAŞLI DESTEK PROGRAMI

■ HASTA DESTEK PROGRAMI

■ YURT DIŞI-İÇİ SEYAHAT PROGRAMLARI

■ HER YIL 20 AİLEYE UMRE ZİYARETİ YAPTIRACAĞIZ

■ TARİHİ YAPILAR RESTORE EDİLECEK

■ İLÇE MERKEZİNE KENT ORMANI VE MESİRE YERİ

■ ÇÖKEN ALANLARA FORE KAZIK

■ ÜCRETSİZ İNTERNET BAĞLANTISI

■ GÜÇ BİRLİĞİ OLUŞTURACAĞIZ

■ GENÇLİK VE KADIN MECLİSLERİ KURULACAK

■ WHATSAPP İHBAR HATTI

■ DOĞALGAZ ÇALIŞMASI

■ İÇMESUYU KANALİZASYON

■ YOMRA’YA RAYLI SİSTEM

■ YOMRA GÜNEY YOLU

■ GELİR-GİDER TABLOSU BELEDİYE GİRİŞİNE ASILACAK

Röportaj: Furkan YİĞİT

 

 

 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap