SON DAKİKA



Haber > Gündem > Dilipak'tan AKP'ye "adalet" göndermesi! Hak esas olmalıydı, para değil

Dilipak'tan AKP'ye "adalet" göndermesi! Hak esas olmalıydı, para değil

04 Şubat 2022 Cuma - 10:51




Gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak AK Parti'ye "adalet" göndermesi yaptı. Köşe yazısında yasamada Hakk'ın esas olması gerektiğini belirten Dilipak, "Güç ya da para değil" dedi.





Gazeteci yazar Abdurrahman Dilipak bugünkü köşe yazsında AK Parti'ye üstü kapalı " adalet" göndermesinde bulundu. Köşe yazısında Dilipak, "Yasamada “Hak” esas olmalıydı. Güç, etnik kimlik ya da para değil. İktidarın görevi “Hakkı ikame” olmalı idi. Aksi halde zulüm kaçınılmaz" dedi.

Yeni Akit yazarı Dilipak şu ifadeleri kullandı:

"Yasamada “Hak” esas olmalıydı. Hakkın üstün tutulduğu bir düzen kurulmalı idi. Güç, etnik kimlik ya da para değil. Sanırım asıl sorun bu. İktidarın görevi “Hakkı ikame” olmalı idi. Aksi halde zulüm kaçınılmazdı ve zulm ile abad olunmazdı. Adalet mülkü temeli idi. Haksızlık kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun, mazlumdan yana zalime karşı olmalıydık. Hatta zalim babamız da olsa, mazlum düşmanımız da olsa. Bir kavme olan düşmanlığımız bizi onlar hakkında adaletsizliğe sevk etmemeli idi. Ehliyet ve liyakat imandan önce gelmeli idi. Çünkü adalet mülkün temeli idi."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap