SON DAKİKA



Haber > Gündem > Dokunulmazlık tiyatrosuna inanmayın

Dokunulmazlık tiyatrosuna inanmayın

08 Mayıs 2016 Pazar - 09:17




Ankara’da partisinin düzenlediği belediye başkanları toplantısında konuşan CHP lideri, ‘TBMM’de bir tiyatro oynanıyor, dokunulmazlık tiyatrosu. Emin o





CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan’ı, “Tutturmuş illa başkan olacağım. Bu memleketin başına bela mısın sen ya? Bir numaralı bölücübaşı Kaçak sarayda oturan kişi. Meydan meydan geziyor, bir çöp kutusu bir yere konsa, onun da açılışına gidiyor. Ya yetti, bıktık senden arkadaş, otur yerine. Buradan TRT Genel Müdürü’nden istirham ediyorum. TRT’de bir kanal Erdoğan kanalı adına da Recep Bey kanalı koysunlar. 24 saat, tuvalete gidişinden tutun, Sabah uyanışına kadar” sözleriyle eleştirdi. Erdoğan’ın AB restini, “Kavga hastalığına yakalanmış” diyerek eleştiren Kılıçdaroğlu, başbakan değişikliğine ilişkin olarak da, “Halkın hizmetinde bir başbakan değil, sarayın hizmetinde bir Uşak arıyorlar” ifadesini kullandı. Kılıçdaroğlu, Vatandaşlara, “dokunulmazlık tiyatrosuna inanmayın” çağrısında bulundu.

‘Kocaman bir sıfırdır’

Kılıçdaroğlu, dün partisinin Yerel Yönetimler Birimi’nce genel merkezde düzenlenen Belediye Başkanları Toplantısı’nın açılışında yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

- KİMLER YÖNETİYOR?: İstabul’un göbeğinde Adalet Sarayı’nın önünde bir gazeteci kurşunlanıyor. Bunu kabul etmek mümkün değil. Türkiye’yi bu hale kim getirdi? Türkiye’yi kimler yönetiyor? Türkiye nasıl yönetiliyor? Saldırıya uğrayan gazeteci arkadaşımız, ‘kimlerin azmettirdiğini biliyoruz’ diyor. Biz de biliyoruz. Devletin tepesinde kin ve intikam söylemleri olursa o ülke abad olmaz. Doğru haber yaptı diye iki gazeteci arkadaşımız önce tutuklandı, sonra Anayasa Mahkemesi kararıyla serbest bırakıldı ve bir kişi, ‘bunlardan intikam alacağım, bunlar vatan hainidir’ dedi. Vatan haini, Müslümanı Müslümana kırdırmak için Türkiye’den oraya silah gönderenlerdir. Vatan haini silahlı terör örgütlerine yardım ve yataklık yapanlardır.

-DARBEYE TESLİM OLDU: Meşru bir hükümetimiz vardı, Davutoğlu 23 milyon oy alarak Ankara’ya gelmişti. Anayasaya


uygun olarak Başbakanlık koltuğuna oturdu. Ne oldu da 4 Mayıs’ta kapının önüne konuldu? Hangi demokratik kuralın gereği? 23 milyon kişinin iradesini kapının önüne koydular, kim yaptı bunu? Bir kişi. O 23 milyon vatandaşıma sesleniyorum, oylarının bir kişinin gözünde değeri sadece kocaman bir sıfırdır.

‘Bu tablo çok daha ağır'

- İKİ DUDAĞINA HAPSOLMUŞ: Konyalı kardeşlerime seslenmek isterim. Davutoğlu’na, ‘neden bir kişinin iradesine teslim oldun’ diye sorun lütfen. Bu olay bir partinin iç meselesi değil, demokrasi ve anayasa meselesidir. Meşru hükümete karşı sarayda oturan bir kişi darbe yapacak. Darbelerden bıkmadı mı bu millet. Daha acı olanı, 14 yıldır ülkeyi yöneten parti, bir kişinin iki dudağına kendisini hapseden parti, sen mi demokrasi getireceksin?

- ARKADAN HANÇERLEME: Neden yapılıyor bunlar? Bir diktatöre yasal zemin hazırlamak için yapılıyor. ‘Ben anayasaya uymuyorum, ettiğim yemine de uymuyorum’ diyor. Böyle bir tabloyu, askeri darbeler döneminde bile görmedik, 28 Şubat döneminde de benzer bir tabloyla karşılaştık ama bu tablo çok daha ağır. Çünkü yol arkadaşı, refiği dediği kişiler tarafından arkadan hançerlendi Davutoğlu. Arkadan hançerleme bunların geleneğinde var. Erbakan’ı da, Esad’ı da, Kaddafiyi’de arkadan hançerledi. Arkadan hançerlemek soysuzluğun belirtisidir.

- SARAYIN HİZMETİNDE: Ne isteniyor? Halkın hizmetinde olan bir Başbakan mı? Hayır. Halkın hizmetinde bir Başbakan değil, sarayın hizmetinde bir uşak arıyorlar. Stratejinin birinci ayağı 64. hükümete darbe yapmaktı. Saray darbesi 4 Mayıs’ta gerçekleşti. Sıra geldi TBMM’ye. Onun için de hazırlık yapıyorlar. O kavgayı çıkaranlar Erdoğan’ın yandaşlarıdır. O diktatör bozuntusu unutmasın o Meclis’te Kuvayı Milliyetçi CHP var.


HAYATIMDA BU KADAR SAÇMA BİR ŞEY GÖRMEDİM

- RECEP BEY KANALI: Meydan meydan geziyor, bir çöp kutusu bir yere konsa, onun da açılışına gidiyor. Ya yetti, bıktık senden arkadaş, otur yerine. Buradan TRT Genel Müdürü’nden istirham ediyorum, arkadaşlarım da kanun teklifi versin. TRT’de bir kanal Erdoğan kanalı olsun adına da Recep Bey kanalı koysunlar. 24 saat, tuvalete gidişinden tutun, sabah uyanışına kadar. Biz de kurtulalım. Versinler eline prompterı istediği kadar konuşsun, yan tarafına koysunlar Meydan Larousse’u açsın sayfaları okusun. Her konuşmada kin, nefret, ayrımcılık. Hiçbir Cumhurbaşkanı’nda görmedik.

- DOKUNULMAZLIK TİYATROSU: TBMM’de bir tiyatro oynanıyor, dokunulmazlık tiyatrosu. Emin olun hayatımda bu kadar saçma bir şey görmedim. Bir kişinin dokunulmazlığını kaldırmak istiyorsan, indir dosyasını aşağı, 10 dakikada kalkar, Meclis çoğunluğu AKP’nin elinde, istediği zaman istediği kişinin dokunulmazlığını iki saat içinde kaldırır. 317 milletvekilin var niye kaldırmıyorsun? Terör örgütlerine yardım ve yataklık yapanlar AKP’nin üst düzey yöneticileri. Vatandaşlarıma sesleniyorum, bu dokunulmazlık tiyatrosuna inanmayın, kimin dokunulmazlığını kaldırmak istiyorsan getir hemen geçer, bizim oyumuza da ihtiyacın yok ama milleti kandırmak istiyorlar.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap