SON DAKİKA



Haber > Gündem > Dolar 'Şakkadanak' inince rahatladı! Necmettin Batırel: "Haklı çıktım"

Dolar 'Şakkadanak' inince rahatladı! Necmettin Batırel: "Haklı çıktım"

27 Aralık 2021 Pazartesi - 11:26




"Şakkadanak dolar satarım" sözleriyle esprilere konu olan 'Şakkadanak' Necmettin Batırel, dolar kurunun düşmesiyle rahatladı. Batırel, "Adam haklı çıktı, dağılabiliriz.





CNN Türk'te yayınlanan bir programda dolar kurunu "Şakkadanak dolar satarım" diyerek düşüreceğini söyleyerek esprilere konu olan iktidara yakın Türkiye gazetesi yazarı Necmettin Batırel, dolar kurunun 18'den 11'e düşmesiyle rahatladı. Adını "Şakkadanak"a çıkaranların olduğunu belirten Batırel, "Sözlerime gülenler 'adam haklı çıktı' dediler" dedi.

"ADIMI ŞAKKADANAK NECMETTİN'E ÇIKARTTILAR, ŞİMDİ İSE ADAM HAKLI DAĞILIN DİYORLAR"

Türkiye gazetesinden Fatih Selek'e konuşan Batırel, "İsmim “şakkadanak Necmettin”e çıktı. Sosyal medya benimle eğleniyordu. Dolar düşünce gerçeği kabullenmek zorunda kaldılar. En muhalif olanlar bile bayrak indirdi. Biz her dolar çıktığından bu adamla güldük eğlendik ama gelin görün ki günün sonunda “Adam haklı çıktı, dağılabiliriz. Harbiden ekonomistmiş, Kral, Özgür’ü patoz etti” diyorlar. Her yerden tebrik mesajları geldi. Televizyonlar sürekli bağlanarak görüş alıyor. Ben karınca kararınca elimden geleni yaptım. Ama son noktayı hükûmetim koydu. Tam da 12’den vurdu. Herkes apışıp kaldı. 4 Aralık’taki yazımda “Hiç şüpheniz olmasın. Eğer faiz konusunda Cumhurbaşkanı’mız gemileri yakmışsa elinde çok önemli bir koz vardır. Merak etmeyin yakında açıklanır” demiştim, haklı çıktım." ifadelerini kullandı.

"ÖZGÜR DEMİRTAŞ'I KİMSE TANIMIYORDU, BENDEN SONRA ÜNLENDİ"

CNN'de yaşanan 'Şakkadanak' diyalogu hatırlatılarak sorulan, "Özgür Demirtaş’ın ünlü olmasını sağlayan kişi diyorlar" soruya yönelik Türkiye gazetesi yazarı Necmettin Batırel, şu cevabı verdi:


"Özgür Bey’le ben TRT Haber’de hazırladığım ekonomi 7/24 programında tanıştım. Benim konuğum oldu. Ama asıl onunla Mart 2017’de CNN Türk’te Tarafsız Bölge programındaki karşılıklı tartışmamızla gündeme geldik. Ben abartı olsun diye, yani Merkez Bankasının müdahalede ne kadar kararlı olduğunu göstersin diye o zaman tamamen spekülatif hareketle yükselen kurları frenlemek için “Şak 10 milyar dolar satarım. Baktım ki hâlâ alıyorlar bir 10 milyar dolar daha satarım sesini keserim” demiştim. Özgür Bey de bu önerime karşı çıkmıştı. Ama Nisan 2021’de Merkez Bankası Necmettin Batırel’i dinlemiş diyerek 4 yıl sonra hak verdi bana. Özgür Bey Amerika’da yetişmiş bir finans profesörü ama öğrendiklerinin dışına çıkamıyor. Türkiye’de ekonomik krizin derinleşeceğini söylüyordu. Ama yanıldı. Köşesine çekildi. Özgür Bey’i kimse tanımıyordu ama benimle yaptığı tartışma sonunda bayağı ünlü oldu, ama bunu taşıyamadı. Şimdi ekonomiyi bıraktı, sokak hayvanlarına sahip çıkalım diye Tweet atıyor. "

PARASI OLAN NE YAPMALI?

Daha önce “Dolar paraşüt gibi düşecek” diyen ve bu konuda da haklı olduğunu söyleyen 'Şakkadanak' Necmettin Batırel, "Bugün elinde 100 bin lira olan ne yapmalı?" sorusuna şöyle tavsiye verdi:

"En güvenli yatırım aracı altındır. Kara gün dostudur. Ne akar ne kokar, ne bozulur. Özgül ağırlığı çok yüksek olduğu için Allah korusun bir yangın sırasında bile erir ama olduğu yerde kalır, yani yok olmaz, sadece rengi biraz kararır. Ama dediğim gibi böyle risklerle karşılaşmak istenmiyorsa, bankada altın hesabı açmak daha uygundur."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap