SON DAKİKA



Haber > Gündem > Dünya barışı güneşle gelecek

Dünya barışı güneşle gelecek

18 Ağustos 2013 Pazar - 09:56




Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, katıldığı “Dünya Barışı İçin Güneş Enerji Konferansı”nda bilim adamlarına seslenerek, “Güneş enerjisi üzerine yaptığınız ç





Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Lütfü Kırdar Kongre Merkezi’nde düzenlenen "Dünya Barışı İçin Güneş Enerji Konferansı"na katıldı. Burada konuşma yapan Gül, "İklim değişikliğiyle etkin mücadelede ev enerji arz güvenliğinin temini, ancak düşük karbon topluma geçişle mümkün olabilir. Bu da hayat tarzımız üzerinde temel değişiklikler getirecek olan bir düşük karbon ekonomisi üzerine kurulu olacaktır. Tabiatıyla daha çok yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı ve enerji sepetimiz içerisindeki fosil yakıtlarının payının düşürülmesi ile böyle bir netice alınabilir. Öte yandan düşük karbon ekonomisine geçişin yüksek oranda finansman destekli büyük yeni yatırımlar ve ilave altyapıların tesisiyle gerçekleşebileceği aşikardır. Kuşkusuz bu dönüşümün gerçekleşmesinde güneş enerjisi kilit rol oynayacaktır" dedi. Konuşmasında bilim adamlarına seslenen Gül, şunları söyledi: "Büyük bir enerji kaynağının kullanabilir hale gelmesi elbette siz değerli bilim insanlarının çabalarına bağlıdır. Sizin getireceğiniz yenilikler sayesinde, güneş enerjisi milyarlarca insan için daha ucuz, tatbik edilebilir ve erişilebilir bir hale dönüşebilir. Güneş enerjisi üzerine yaptığınız çalışmalarınız, dünya barışını tahkim edecek, açlıkla mücadele, iktisadi kalkınma, refah ve enerji güvenliği gibi konular açısından büyük önem arz etmektedir. Sizin araştırma ve geliştirme faaliyetlerinize her bakımdan destek vermeliyiz. Aynı zamanda, güneş enerjisinin etkin kullanımının önünü açacak bir sinerji yaratılmasını teminen uluslararası işbirliğini de geliştirmeliyiz" dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap