SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ekonomi Koordinasyon Kurulu bugün toplandı

Ekonomi Koordinasyon Kurulu bugün toplandı

23 Temmuz 2024 Salı - 09:56




Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında başlayan Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında, enflasyon başlığının ana gündem maddesi olması bekleniyor.





Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısına başkanlık yapıyor.

Cevdet Yılmaz başkanlığında toplanan kurulda, yönetimin çalışmaları ve enflasyon başlıkları değerlendirilecek.

Enflasyonda gerileme hedefleniyor

25 Haziran tarihinde gerçekleştirilen bir önceki toplantı sonrası yapılan açıklamada haziran ayı ile birlikte dezenflasyon sürecinin başlayacağını duyuran ekonomi yönetimi, enflasyonu kalıcı olarak düşürmeye yönelik güçlü politikaları uygulamaya devam ediyor.

Para politikasındaki sıkı duruşun ihtiyatlı maliye politikası desteklenerek, yılın ikinci yarısında yıllık enflasyonda belirgin bir gerileme hedefleniyor.


Ana başlık enflasyon olacak

Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nun yine öncelikli gündem maddesi enflasyon başlığı olacak.

Elde edilen rakamların değerlendirilmesi bekleniyor

Aynı açıklamada "Ekonomi programının ilk yılını geride bırakırken, elde edilen kazanımlar doğru yolda ilerlediğimizi gösteriyor." ifadesine yer verilmişti.

Bugün gerçekleştirilecek toplantıda, ekonomide elde edilen son rakamların da ayrıntılı şekilde değerlendirilmesi bekleniyor.

İHA


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap