SON DAKİKA



Haber > Gündem > Emanet size teslim

Emanet size teslim

23 Ağustos 2014 Cumartesi - 14:35




AK Parti’nin tarihi MYK toplantısında, Cumhurbaşkanı seçilen Başbakan Tayyip Erdoğan ile partililer arsında ilginç diyaloglar yaşandı.





Erdoğan, parti yönetimine tüm istişare anketlerinde 1’inci çıkan Ahmet Davutoğlu’na destek olmalarını rica ettikten sonra, “Emanet size teslim” dedi. Tek tek söz alan MYK üyeleri ise “Gönlünüz rahat olsun, emanetinize sahip çıkacağız” konuşması yaptılar. Önceki günkü MYK toplantısında, ilk değerlendirmeyi Erdoğan yaptı. Erdoğan, kongrede kimin genel başkan adayı olacağına dair yaptıkları istişareleri anlatarak, bu anketlerden Dışişleri Bakan Ahmet Davutoğlu’nun isminin çıktığını söyledi. Binali Yıldırım’a da partililerin teveccühü olduğunu söyleyen Erdoğan, bu konuda rakam açıklamadı. Erdoğan, bazı milletvekilleri ve partililerin ismini yazdığı bilinen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile ilgili ise hiçbir değerlendirme yapmadı. Erdoğan, sonuçları açıkladıktan sonra, öncelik verdiği çalışmalarla ilgili ‘yol haritası’ çizdi. Başta Paralel yapıyla mücadele olmak üzere başlattıkları birçok çalışmanın kesintiye uğramadan sürdürülmesi gerektiğini dile getiren Erdoğan, başlatılan projeler, çözüm süreci, ekonomik istikrar konularında herkesin üzerine düşeni yapmasını istedi. Erdoğan, konuşmasının sonunda Ahmet Davutoğlu’nun siyasi kişiliğiyle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, kendine destek verilmesini talip etti. Bu süreçte, özellikle 2015 seçimleri öncesinde, partinin birlik ve beraberliğe çok ihtiyaç duyacağını dile getiren Erdoğan’a MYK üyeleri ise ‘gönlünün rahat olması ve emaneti korumak için ellerinden geleni yapacakları’ yönünde değerlendirmelerle karşılık verdiler.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap