A+ A-
Yorum
10

Erdoğan ile Miçotakis görşmesi olay oldu! Ülke fena karıştı

Yayın Tarihi: 13.07.2023 - 13:26 | Güncelleme Tarihi: 13.07.2023 - 13:25
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis ile gerçekleştirdiği görüşme büyük bir tartışmaya sebep oldu. Yunanistan'da muhalefet Miçotakis’in ülkenin duruşunu bozmakla suçladı.

Bu yılın ortalarında iki seçimden çıkan Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ve Cumhurbaşkanı Erdoğan Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta bir araya geldi. En son 2022 yılının Mart ayında karşı karşıya gelen Erdoğan ve Miçotakis’in görüşmesi Yunan siyasetinin tepkisini çekti.

Muhalefet partileri, Mitsotakis'in Erdoğan ile görüşmesine büyük bir tepki gösterdi. Syriza ve PA bloğu, seçim döneminde Mitsotakis'in Türkiye'nin müdahalelerine ilişkin endişeleri gündeme getireceğini söylemesine rağmen diplomasinin tercih edildiğini belirtti. Muhalefet bloğu, Mitsotakis'i ülkenin duruşunu zayıflatmakla suçladı.

YUNANİSTAN'DA MUHALEFET AYAĞA KALKTI

PASOK-KINAL lideri Nikos Androulakis görüşme ile ilgili yaptığı konuşmada, “ ABD’nin Türkiye’ye 80 adet F-16 modernizasyon kiti satılması ve 40 yeni savaş uçağı satılması pozitif bir gelişme değil. AB-Türkiye ilişkileri NATO ekseninde incelenmeli, AB kurumları tarafından incelenmeli ve Türkiye’nin AB üyeliği ütopik bir hayal” diye konuştu

Androulakis, AB-Türkiye ilişkisinin çözümünün temelinin gümrük birliğinin geliştirilmesi ve toprak bütünlüğüne saygı özelinde olması gerektiğini dile getirdi.

Yunanistan Komünist Partisi de bir açıklama yayınladı… Parti tarafından yapılan açıklamada, “Türk-Yunan ilişkilerinin yeniden başlaması, ‘NATO gözetiminde pazarlığın hızlandırılmasından’ biraz daha fazlası” denildi. Açıklamada, bu gelişmenin Yunan adalarının ve Yunanistan’ın egemenlik hakları konusunda ciddi endişeler uyandırdığına da vurgu yapıldı.

Muhabir/Editör:Hamdi Usta