SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan'dan HDP'ye: ''Benim ordumu işgal gücü olarak gösteremezsin''

Erdoğan'dan HDP'ye: ''Benim ordumu işgal gücü olarak gösteremezsin''

10 Ekim 2019 Perşembe - 14:09




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları Toplantısında önemli açıklamalar yaptı. HDP'nin açıklamalarını sert bir dille eleştiren, Erdoğan, "Benim ordumu işgal gücü olarak gösteremezsin" ifadelerini kullandı.





Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı  Erdoğan, harekata gelen tepkilere karşı, “Şöyle siz kenarda durun biz yolumuza devam ediyoruz” dedi. Erdoğan, özellikle Avrupa ülkelerine  eleştirilerin devam etmesi halinde mültecilerin Avrupa’ya gitmesi için sınır kapılarını açacaklarını söyledi.

"ALÇAKSINIZ"

HDP'ye sert sözlerle yüklenen Erdoğan şunları söyledi;

Barış Pınarı Harekatımızı destekleyen MHP, İYİ Parti ve CHP başta olmak üzere tüm siyasi partilere, sanatçılara, sporculara, her kesimden vatandaşımıza teşekkür ediyorum. Terör örgütünün desteği ile Meclis'e girmiş olan sözde siyasi partiye (HDP) sesleniyorum. Benim ordumu işgal gücü olarak gösteremezsin. Edepsizliğin daniskasıdır. İşgal varsa o sizin maharetinizdir. Siz bulunduğunuz yerlerde binaları tünellerle açmak suretiyle oralarda sorgulama hücreleri kuracak kadar alçaksınız. Türkiye’de bu tür yerleriniz kalmayınca Suriye’de tüneller açtınız. Oraları da yıkacağız.


“PLANIMIZ HERKESİN EVE DÖNMESİDİR”

Öncelikle hedefimiz harekat sonrası bölgedeki insanların dönmesini sağlamak. Bölücü örgüt kontrolü altında tuttuğu bölgelerde 1 milyon kişiyi yerinden etmiştir. Üçte biri Kürt kardeşlerimizden oluşuyor. Planımız herkesin yeniden kendi evine dönebilmesidir. Araplar, Kürtler, Türkmenler kendi evlerine döneceklerdir. Türkiye’nin kimsenin toprağında gözü yoktur. Suriye Milli Ordusu’nun da böyle bir niyeti yoktur. YPG saflarına katılmaya zorlanmış Suriyeli kardeşlerimize çağrıda bulunmak istiyorum. Hemen şimdi PYD saflarını terk edip harekete geçecek herkese kucağımız açıktır.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap