SON DAKİKA



Haber > Gündem > Erdoğan'ın mazbatalarını ortaya koydu: Neyi tartışıyoruz? Aday olamaz!

Erdoğan'ın mazbatalarını ortaya koydu: Neyi tartışıyoruz? Aday olamaz!

17 Haziran 2022 Cuma - 16:23




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski danışmanı ve AKP Balıkesir eski milletvekili Turhan Çömez, zamanında yapılacak bir seçimde Erdoğan'ın yeniden aday olup olamayacağı tartışmalarını yanıtladı.





Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir dönem en yakın isimler arasında yer alan eski doktoru ve AKP'den 22. Dönem Balıkesir milletvekili seçilen Op. Dr. Turhan Çömez, kişisel Twitter hesabından Erdoğan'ın zamanında yapılacak bir Cumhurbaşkanlığı seçiminde yeniden aday olup olamayacağı tartışmalarına dahil oldu.

Son günlerin en çok konuşulan konularından biri olan adaylık tartışmaları hakkında görüşünü beyan eden Çömez, yapmış olduğu paylaşımda Erdoğan'ın 2014 ve 2018 seçimlerinden sonra YSK tarafından verilen mazbatalarını işaret ederek, Erdoğan için 12. ve 13. Cumhurbaşkanı tanımının yapıldığını hatırlattı. Bu durumda Anayasa değişikliği veya erken seçim olmadan Erdoğan'ın tekrar aday olamayacağını savunan Çömez, ''Daha neyi tartışıyoruz?'' dedi.

Turhan Çömez'in paylaşımı şu şekilde:

Anayasa 101 Bir kimse en fazla 2 defa Cumhurbaşkanı seçilebilir. YSK mazbataları Erdoğan 12. ve 13. Cumhurbaşkanı. Daha neyi tartışıyoruz? Anayasaya göre zamanında yapılacak bir seçimde Erdoğan aday olamaz. Ya Anayasa değişecek, ya da erken seçim olacak. Nokta…

 


 

 

 

 

 


 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap