A+ A-
Yorum
10

Erken seçime doğru…

Yayın Tarihi: 17.08.2015 - 17:02 | Güncelleme Tarihi: 18.08.2015 - 09:01

7 Haziran seçimlerinin ardından oluşan tabloya göre şekillenmesi ve kurulması gereken koalisyon hükümeti bir türlü kurulamıyor. Seçim sonuçlarının; beklentilerinin dışında çıkması karşısında koalisyon hükümetine hiç sıcak bakmayan AK Parti kanadı, geçen süreçte adeta orta sahada top çevirircesine süreci sürdürüyor ve Kasım ayında olası erken seçim için tüm imkânları kullanıyor.

CHP ve MHP ise anlaşılmaz tutumları ile kendilerini olduklarından büyük görerek ve sanki AK Parti’den fazla milletvekiline ve oya sahipmiş gibi davranarak, AK Parti’nin ekmeğine yağ sürüyorlar. Dayattıkları koalisyon şartları günün koşullarında asla kabul edilmeyecek veya çok da anlamı olmayan komik şartlar.

Oysa ki; gerek CHP gerekse MHP, AK Parti’yi önkoşulsuz ve şartsız olarak koalisyon hükümetini kurmaya zorlayıp, 2 yıl sonra gidilecek erken seçimden çok daha karlı çıkabilirlerdi. Yapılacak görev paylaşımları ve alınacak bakanlıklarda yürütecekleri çalışmalarla en azından insanları iktidara hazır olduklarına inandırma şansları vardı. 7 Haziran seçimleri sonrasında geçen bu süreçte her iki parti de tüm inanılırlıklarını ve şanlarını kaybettiler.

CHP ancak belki mevcut durumunu koruyabilir. Ancak MHP’nin olası erken seçimde barajı bile geçmesi çok zor gibi görünüyor. AK Parti Kasım ayında yapılacak bir erken seçimden tek başına iktidar olarak çıkar... AK Parti’ye 7 Haziran’da bir güç kontrolü uyarısı veren seçmen de, seçim sonrası oluşan tablodan ve durumdan çok memnun değil. Belirsizlik ve bir türlü kurulamayan hükümetin durumu, seçmenin yeniden düşünmesine ve şekillenmesine sebep oldu. Emanet ve muhafazakar oyların geri döneceği şimdiden görünmeye başladı.

Bu durumu iyi değerlendiren AK Parti de gerekli çalışmaları ve önümüzdeki birkaç ayı çok iyi planlayıp, tekrar seçime gitmek için tüm imkanları kullanıyor. Belirsizliğe rağmen ekonomideki istikrarlı gidiş ve ülkenin yönetiminde bir aksaklık olmaması seçmenin yeniden AK Parti’ye yönlenmesine yetecek gibi görünüyor. Diğer taraftan 7 Haziran seçimleri sonrası ülkenin içine çekilmek istendiği kaos ortamına karşı da gardını yerinde alan ve tüm unsurlarıyla terörle mücadele etmeye başlayan hükümet bir artı puan da buradan alırken, HDP’nin oyunu da aşağılara çekecek gibi.

HDP’nin ve uzantısı olduğu terör örgütünün saldırıları, anında ve en sert şekilde karşılık görüyor. Devlet tüm unsurlarıyla mücadelesini sürdürüyor. Hiçbir zaman bu ülke ve insanı için hayır rüya görmeyen hain ve kalleşlerin düştükleri acziyet ve işin içinden çıkma çabaları daha da batmalarına sebep oluyor. Bu mücadelede ve uğurda verilen şehitler elbette canımızı yakıyor ve acıtıyor.

Bize bu bedeli ödetenlere lanet ederken, şehitlerimize rahmet, Allah’tan devlete ve millete zeval vermemesini temenni ediyor, tüm güvenlik güçlerimizin yardımcısı olmasını diliyorum... Ülkenin içinde bulunduğu durum ve tarafların tutumu önümüzdeki aylarda erken seçim olacağını açıkça gösteriyor. Bu seçimde de herkes ne ektiyse onu biçecektir. Ülkemiz ve Milletimiz için en hayırlısı neyse o olsun...

Muhabir/Editör:Erkan BAŞKIRAN