SON DAKİKA



Haber > Gündem > Etnik milliyetçilik yapanlar sapkındır

Etnik milliyetçilik yapanlar sapkındır

19 Şubat 2013 Salı - 09:28




Başbakan Erdoğan, ırkını üstün görenin şeytanın izinde olduğunu söyleyerek, “Etnik milliyetçiliği kim yaparsa yapsın o sapkınlığın içindedir, fesat iç





Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mardin’de toplu açılış töreninde İmralı süreciyle ilgili MHP ve BDP’yi eleştirerek "Bir çözüm sürecindeyiz. Bu süreçte kimse bizim karşımıza Kürtlükle çıkmasın, kimse bizim karşımıza Türklükle de çıkmasın. Biz her türlü milliyetçiliği, ayaklarının altına almış bir iktidarız. Kuru milliyetçilik yok" dedi. Erdoğan, Mardin’de özetle şunları söyledi: - AYRIM YOK: Kim ki kendi ırkının, kavminin, kendi kabilesinin diğerlerinden üstün olduğunu iddia ediyorsa o kişi şeytanın izindedir. Kavimler farklı olabilir ama saygındır. Kabileler farklı olabilir ama saygındır. Irklar, diller, inançlar farklı olabilir ama saygındır. Kardeşlerim, ne Arap’ın beyaza, ne beyazın Arap’a üstünlüğü yoktur. Ayrım yapamayız. Etnik milliyetçiliği kim yaparsa yapsın o sapkınlığın içindedir, fesat içindedir, fitne peşindedir. - AYAKLAR ALTINA ALDIK: Bu süreç bir çözüm sürecidir. Bu süreçte kimse karşımıza Kürtlükle çıkmasın, kimse karşımıza Türklükle de çıkmasın. Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarının altına almış bir iktidarız. Kuru milliyetçilik yok. - KEPENK İNDİRMEYİN: Birileri ‘kepenkleri indirin’ dediği zaman o kepenklerini indirmeyecek. ‘Kusura bakmayın. Siz başka yerlere gidin’ diyecek. ‘Bizim gönül kapılarımızı, gönül kepenklerimizi kimse indiremeyecek’ diyecek. Dikkat edin, terör örgütü özellikle son zamanlarda eğitim kurumlarını, okulları, dershaneleri, yurtları hedef alıyor. Çünkü bu bölgenin insanının okumasını, yetişmesini istemiyorlar. - DUR DİYECEĞİZ: Buna hep birlikte dur diyeceğiz. Hep birlikte silahlar sussun, fikirler konuşsun, siyaset konuşsun, diyeceğiz. Silahların susması, silahların artık gömülmesi, kendi ayaklarının üzerinde duran siyasete fırsat tanınması için bir çözüm süreci başlattık. - İMTİYAZLARI YIKTIK: Artık, inkar politikaları yok, ret politikaları yok, artık asimilasyon politikaları yok. Bunların hepsi ayaklarımızın altında. Kürt’ü de Arap’ı da Türk’ü de Laz’ı da Çerkez’i de Gürcü’sü de hepsi benim kardeşim. Biz imtiyazları yıka yıka bu ülkede demokrasiyi güçlendirdik, kökleştirdik.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap