SON DAKİKA



Haber > Gündem > Gazetecilikle alçaklık arasındaki kalın çizgi

Gazetecilikle alçaklık arasındaki kalın çizgi

27 Şubat 2016 Cumartesi - 09:58








Önceki gün “Star” adlı baskılı kağıdın manşetinde bir (sözde) haber vardı. Aralarında Artvin Cerrattepe’deki altın madenine karşı mücadelenin bayraklaşmış ismi Neşe Karahan, Sinop’ta nükleer karşıtı mücadelenin liderlerinden Zeki Karataş ve Karadeniz’de HES, termik santral karşıtı çevre grupların liderleri, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgut Özdemir, bazı gazeteciler ve bendenizin bulunduğu bir fotoğraf manşetten yayınlandı. Altına ise ‘’Çevreci değil, Alman devşirmeleri’’ diye bir başlık konduruldu.

ALMANYA ÇALIŞTAYI

Merkezi Ankara’da bulunan Sinema Vakfı, Avrupa Birliği, Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından desteklenen bir proje yaptı. Projenin adı “Çevre için Medya ve İletişim Çalıştayı”. Zonguldak, Sinop, Samsun, Ordu ve Trabzon’da, yerel ve yaygın medya, oda, dernek, çevreci örgütler ve bilim insanlarının katıldığı çalışma programları düzenlendi. Daha sonra geçen 5-11 Ekim’de Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde Delmont kenti ve civarına bir gezi gerçekleştirildi. Amaç, dünyada temiz enerji kaynakları olan rüzgar ve güneş enerjisi konusunda en büyük sıçramayı yapan, yakın bir gelecekte nükleer ve termik santrallerini tamamen kapatacak olan Almanya’daki durumu yerinde görmekti.

Beş gün süren gezi boyunca rüzgar, güneş ve bio-enerji tesisleri gezildi, bölgedeki çevreci gruplar ve Yeşiller Partisi milletvekilleri ile görüşmeler yapıldı. Çok yararlı bir deneyimdi. Bu gezide fark ettik ki; Almanya gibi bir Dünya devi 10-15 yılda enerjisinin yüzde 30’undan fazlasını, yenilenebilir enerji kaynaklarından edinir hale geldi. Çok daha büyük potansiyeli bulunan Türkiye’nin ne yazık ki, ne güneş ne de rüzgar enerjisi konusunda esamesi bile okunmuyor.

ALÇAKÇA SAPTIRMA


İşte önceki günkü “Star” adlı baskılı kağıdın manşeti bu geziydi. Bu kağıt parçası, Almanya’da çektirdiğimiz toplu bir fotoğrafı manşet yaparak, “Alman devşirmeleri” başlığı attı. Bu insanların 10 gün boyunca eğitime tabi tutulduğu iddia edildi.

Elbette burada öncelikli hedef iki kişiydi; Neşe Karahan ve Zeki Karataş. Amaç, bu insanları ve mücadelelerini dışarıyla bağlantılı göstererek karalamak. Son dönemlerde halk hareketi haline dönüşen Artvin Cerrattepe mücadelesine katılan ve destekleyenler, önce terörle ilişkili olarak gösterildi. Tutmayınca, “Alman devşirmesi” gibi aşağılayıcı ifadeler kullanılarak, pislik atma yolu seçildi.

YARGIDA HESAP VERECEK

Bu ahlaksız, vicdansız, sermayenin sesi, tetikçi zihniyet, insanları karalamak için olmadık yalanlara, olmadık karalamalara başvurabiliyor. Kuşkusuz ki; bu densizlikten, alçaklıktan ötürü yargı önünde hesap sorulacak? İşe bakın ki; bu yazıyı 5 ay sonra yine Almanya’dan yazıyorum. Dortmund’daki “Trabzon Günleri’nde pek çok fotoğraf çektirdik. Acaba bu fotoğrafların altına hangi yalanlar yazılacak? Merak ediyorum...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap