SON DAKİKA



Haber > Gündem > Bakan Göktaş, Afyonkarahisar'da Alevi vatandaşlarla bir araya geldi, aşure dağıttı

Bakan Göktaş, Afyonkarahisar'da Alevi vatandaşlarla bir araya geldi, aşure dağıttı

04 Ağustos 2024 Pazar - 12:44




Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Afyonkarahisar'da Alevi vatandaşlarla bir araya geldi, Hacı Bektaş-i Veli Kültür Derneğinde aşure dağıttı.





Bakan Göktaş, Afyonkarahisar programı sırasında, Hacı Bektaş-i Veli Kültür Derneğini ziyaret etti.
Dernek binasına gelişinde Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Güllü ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Bakan Göktaş, vatandaşlarla sohbet etti.
Daha sonra aşure kazanının başına geçen Göktaş, yapılan duaların ardından aşure dağıttı.
Aşure dağıtımı sonrası konuşan Dernek Başkanı Güllü, Bakan Göktaş'a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, dernek üyelerinin Afyonkarahisar'da 2006'dan bu yana kiralık binalarda, iş hanlarında ve düğün salonlarında zor şartlarda ibadetlerini gerçekleştirdiklerini söyledi.
Daha sonraki süreçte 22 Aralık 2021'de Afyonkarahisar Belediyesi ile imzaladıkları işbirliği protokolüyle 7 yıllığına Yenice Mahallesi'ndeki taşınmazın derneklerine tahsis edildiğini aktaran Güllü, "Bugün Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı, cemevi olarak kullanılan taşınmazın, Tebligat Kanunu'na dahi uyulmadan, derneğimiz muhatap alınmadan mahalle muhtarlığına teslim edilmek suretiyle bırakılan bir yazı ile binamızın boşaltılması istemektedir" ifadesini kullandı.
Güllü, Belediyenin talebinin hukuk dışı olduğunu savunarak, dernek binasını boşaltmak istemediklerini belirtti.

AA

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap