SON DAKİKA



Haber > Gündem > Gündemimizde af yok

Gündemimizde af yok

17 Kasım 2013 Pazar - 18:06




Başbakan Yardımcısı Atalay, "Başbakan'ın süreç biterse üzerimize düşeni yaparız demesi af anlamına gelmesin. Çözüm sonunda o karar verilir." dedi.





Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Habertürk TV'de, Diyarbakır'da Barzani ve Başbakan Erdoğan’ın katıldığı mitingi değerlendirdi. Atalay, "Başbakan'ın o konuşması hakkında çok çalıştık. Çözüm sürecinin özü şu; terör bitecek, silahlar teslim edilecek, ondan sonra da siyaset grubu gerekeni yapacak. Siyaset grubunun gerekeni yapması boyutunda; eve dönüşler, siyasete kaltılma, cezaevlerindekilerin durumu, daha doğrusu içeride ve dışarıdaki terörle ilgili unsurların, o insanların tekrar hayata kazandırılması, evlerine dönüşü, rehabilitasyonu her şey bunun içinde. Başbakanımız bugün bunu açıkça ifade etti aslında. Süreç yürüyor, daha iyi yürüsün. Terör 9 aydır yok, terör bitsin, silahlar teslim edilsin, biz de üzerimize düşeni yapacağız dedi. Bunu af olarak nitelemiyoruz ama dünyanın her yerinde çözüm süreçleri sonuçta silahların teslimin sonrasında o insanların geleceği ile ilgili kararları getirir. Çözüm sürecinin sonunda o kararlarin verilmesi tabiidir. Bugün Başbakan'ın söylediği odur."
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap