SON DAKİKA



Haber > Gündem > Güngör görevi Uzun'dan aldı

Güngör görevi Uzun'dan aldı

01 Ocak 2016 Cuma - 11:27




CHP Trabzon İl Başkanlığı seçimleri sonrasında devir teslim töreni yapıldı.





Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki il başkanlığı kongresinde başkan seçilen Turgay Güngör, eski başkan Güzide Uzun’dan görevi devraldı. İl Başkanlığı binasında yapılan devir teslim töreninde konuşan Turgay Güngör, görev değişimi için toplandıklarını belirterek, “Biz Cumhuriyet Halk Partili’yiz. Bizim içimizde ayrılık olmaz. Ben bu değişimi, atletizmdeki bayrak yarışına benzetiyorum. Güzide Hanım bayrağı Yavuz Karan’dan aldı, şimdi de bize teslim etti. Biz de başkasına teslim edeceğiz. Sonuçta bu bayrak yarışı iktidara gidene kadar sürdürülecektir” dedi.

İLK VE TEK KADIN BAŞKAN

Güzide Uzun’un görevi süresince çok mücadele ettiğini belirten Güngör, “Son 7 aya bakıldığı zaman, milletvekili seçimleri için eğilim yoklaması yapılmıştır. Onların dışında 7 Haziran ve 1 Kasım genel seçimleri yapılmıştır. Bu zor şartlar altında maddi ve manevi sıkıntılar içerisinde bu süreci başarı ile geçiren değerli arkadaşıma ve yönetim kurulu üyelerine tekrar saygılarımı sunuyorum. Ayrıca Trabzon’da görev yapan il başkanlarımıza baktığımız zaman ilk ve tek kadın il başkanımızdır. 2016 ve daha sonrasında partimizi iktidara getirmek için tüm partili arkadaşlarımızla, yöneticilerimizle ve dostlarımızla iktidara ulaşabilmek için gece gündüz çalışacağımıza söz veriyorum” dedi. Güngör konuşmasının ardından CHP eski İl Başkanı Güzide Uzun’a plaket takdim etti.

OYUNA GELMEYİN

Güzide Uzun da yaptığı konuşmada, “Değerli partili yoldaşlarım, devir teslim töreninde sizlerle birlikte olmakla son derece mutluyum. Türkiye’de şu anda bir iç savaş yapılmaktadır. Trabzon özelinde bu iç savaşa ‘dur’ diyecek olan CHP’dir. Bizim buralarda verdiğimiz görev devralma konusu önemli değildir, yapılacak çok iş var. 14 yıldır yaşadıklarımızı düşünürseniz; acıyla, kederle kavrulmuş bir ülkedeyiz. Şehitlerimiz gelmeye devam etmekte ve birçok insan ölümle pençeleşmektedir. Bizim yılbaşı kutlamalarında daha hassasiyet göstermemiz gerektiğine inanıyorum. ‘Noel’ deyip, Müslümanlık üzerinden burayı kaşıyan iktidarı lanetliyorum. Bizim yasımız sadece şehitlerimiz ve günahsız ölen insanlar üzerinedir. Yoksa yılbaşılarını en şerefli şekilde kutlarız. İktidarın oyununa gelip, Müslümanlıkta ‘Noel yoktur’ sloganı yapanlara yazıklar olsun” dedi.

Yusuf ARSLAN


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap