SON DAKİKA



Haber > Gündem > Hakan Fidan davalık oldu

Hakan Fidan davalık oldu

10 Mart 2015 Salı - 15:48




Ömer Faruk Eminağaoğlu, Fidan'ın yeniden MİT Müsteşarlığına atanması kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması için Danıştay'a başvurdu.





CHP’den milletvekili aday adayı olan Yargıçlar Sendikası Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, AKP’den milletvekili adayı olduktan sonra adaylığını geri çeken Hakan Fİdan’ın yeniden MİT Müsteşarlığına atanması kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması için Danıştay’a başvurdu.

İptal dilekçesinde, aday adaylığını geri çeken Fidan’ın, bu nedenle seçilme hakkı kapsamında değil sadece görevinden istifa etmiş sayılacağını belirten Eminağaoğlu, daha önce de akademisyenlik ve TSK’daki görevinden istifa eden Fidan’ın, 657 sayılı Devlet Memurları kanununda yer alan “ikiden fazla istifa etmeme” kuralını ihlal ettiğini öne sürdü.

İkiden fazla istifa edemez

Eminağaoğlu’nun, iptal dilekçesinde, Fidan’ın, “aday adaylığı” sürecinde başvurusunu geri alması nedeniyle, bu başvurunun Devlet Personel Başkanlığı ve yargı uygulamaları gözetildiğinde, seçim için istifa kapsamında değerlendirilmeyip, normal istifa olarak değerlendirilmesi gerektiği belirtildi. Dilekçede, daha önce TSK’daki kamu görevinden ve sonra yaptığı akademisyenlik görevinden istifa etmiş olan Fidan’ın, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uyarınca “ikiden fazla istifa etmeme kuralını” ihlal ettiğini, bu nedenle tekrar kamu görevlisi olarak atanamayacağı ifade edildi.

MİT Kanunu’na da aykırı


MİT müsteşarlığı ve müsteşar yardımcılığı atama kararnamelerinin gizli olduğu kaydedilen dilekçede, Fidan’ın MİT’te ilk kez 17 Nisan 2010 tarihinde görev aldığı, MİT Yasasının 14. maddesi uyarınca, göreve başladıkları tarihten itibaren 5 yıl dolmadan istifa edenlerin, istifa tarihi üzerinden 5 yıl geçmeden yeniden devlet memuru olamayacağı belirtildi. Yapılan atama işleminin de hukuk devleti ilke ve kurallarından, objektiflikten uzak, parti devleti oluşturmaya dönük bir işlem oluğu iddia edilen dilekçede, “giderilmesi güç veya olanaksız zararlara yol açacak açık hukuka aykırılıklar içermesi nedeniyle” atamanın iptali ve yürütmesinin durdurulması talep edildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap