SON DAKİKA



Haber > Gündem > Hangisi doğru konuşuyor!

Hangisi doğru konuşuyor!

08 Ocak 2014 Çarşamba - 09:15




Ali Ağaoğlu, Savcı Zekeriya Öz’ün Dubai seyahatinin masraflarını şirketinin ödediğini açıkladı. Ama Savcı Zekeriya Öz, “Hayır ben ödedim. Faturalar e





Ortalık toz duman… Süper savcılıktan, neredeyse istenmeyen savcı haline gelen Zekeriya Öz, Başbakan’ın üstü kapalı avanta Dubai seyahati iddiasına anında da karşılık vererek, “Kendi paramla gittim” demişti. Ama daha bu beyanatın sıcaklığı geçmeden 17 Aralık yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınan Ali Ağaoğlu’na ait Ağaoğlu Şirketler Grubu bomba etkisi yaratan bir açılama yaparak Başsavcıvekili Zekeriya Öz’ün Dubai seyahatinin masraflarının oradaki temsilcileri tarafından karşılandığını açıkladı. Ve bir haftalık tatilin faturası da medyaya el altından servis edildi…(Ancak faturada her şey İngilizce yazılıyken, ay ve tarih nedense Türkçe) Kamuoyu, süper savcıyı bu avanta gezi için suçlarken, Öz’den müthiş bir açıklama geldi, “Dubai seyahatinin masraflarını ben karşıladım. Faturaları var. Dubai’den 20Ekim’de çıktık. 21 Ekim’de buradaydık. Söz konusu fatura biz döndükten sonraki bir tarihte düzenlenmiş. İddialarda yer alan safari faturası da ben döndükten sonra ki tarihte düzenlenmiş. Benim kaldığım tarih, uçak biletlerim belli. Ağaoğlu ile tanışıklığımız var. Babasının vefatından sonra taziyeye gittik. Bir daha da karşılaşmadım görmedim.” Evet, ortada gerçek olan bir Dubai seyahati var. Ama iki tarafta parayı ben verdim diyor. Yani bir taraf doğruyu söylemiyor. Kuşkusuz gerçek yakında ortaya çıkacak. Ancak; yolsuzluk operasyonunda göz altına alınan Ali Ağaoğlu, neden aniden ortaya çıkıp Savcı Öz’ün gezi masraflarını biz ödedik diye ortaya çıktı. Bu açıklamanın kamu görevi yapan Öz’e zarar vereceğini bildiği halde neden yaptı. Bir savcıyı neden ve niçin ağırlarlar. Bunun şaibesinin çok ağır olacağını düşünmez mi? Nitekim, HSYK Zekeriya Öz’ün görevden alınıp, Bakırköy’e gönderilmesine karar verdi ve Adalet Bakanı’nın imzasına sundu. Yani, Ağaoğlu’nun açıklamaları Öz’ü yedi. Eğer, Savcı Öz, iddia ettiği gibi seyahat parasını kendisinin ödediğini kanıtlarsa Ağaoğlu ne yapacak? Yok, Dubai gezisi avanta ise o zaman rüşvet alan da veren de suçludur diyen 5237 sayılı kanunun 252 maddesi mi devreye girecek? Yoksa hediye gezi diye idari soruşturma sımı açılacak? Bekleyelim görelim.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap