SON DAKİKA



Haber > Gündem > İmamlar ve haramiler medyası...

İmamlar ve haramiler medyası...

24 Kasım 2015 Salı - 09:36








Rizeli hemşerim, meslektaşım Sebahattin Önkibar’dan hepsi adresli ve delilli müthiş bir eser daha; “İmamlar ve Haramiler Medyası” Onun ifadesi ile ‘Zifiri bir karanlığın çöktüğü medya’da yozlaşan ve satın alınan gazetecilerin yanısıra, her şeye rağmen direnenleri de kitabında konu ediyor. Siyaset-Sermaye-Medya, ben diyeyim ‘üçgeninde’, siz söyleyin ‘sac ayağında’ işlerin nasıl kotarıldığını belgeleri ile ortaya koyuyor. Kimlerin, geçmişte “tu kaka” dediklerini, şimdi nasıl yalayıp yuttuğunu anlatıyor!

TBMM’DE, KAHRAMAN VE ÇEBİ’NİN HAKKI...

TBMM Başkanlığı’na seçilen İstanbul Milletvekili Rizeli İsmail Kahraman, son yıllarda bu tür görevleri halk arasındaki tabirle ‘Toto’dan çıkarak elde edenlerin’ aksine aklı ve hareketleri ile hak ederek elde etmiştir. Anadolu Ajansı’nda muhabirlik görevimiz süresinde takip ettiğimiz, Refahyol hükümetinde Kültür Bakanı olarak da görev yapan Sayın Kahraman’ın siyasi, sosyal geçmişine göz attığınızda basamakları ne denli ağır ağır ve hakkını vererek çıktığını görürsünüz. TBMM Başkanvekilliğine seçilen CHP İstanbul Milletvekili Trabzonlu Akif Hamzaçebi için de hiç kimse çıkıp da, “Bu makamı hak etmemişti” ya da “Çatıdan kondu” diyemez. Sayın İsmail Kahraman ve Akif Hamzaçebi’ye başarılar diliyorum. Yeri gelmiş iken MHP üst yönetimi; Genel Başkanı yüzünden Koray Aydın’ın elde ettiği Başkanvekili koltuğunun nasıl kayıp edildiğini de unuttuğumu sanmayın. Hele bir günü gelsin!

ŞİKE’Yİ KAYNAĞINDAN OKUYUN...

Anadolu Ajansı’nda mesai arkadaşım İhsan Öksüz’ün “Şike Şike Tapeler Yalanlar Gerçekler” kitabı 550 sayfa olarak yayınlandı. Nezih Demirkent’in “Gazeteci kamuoyu oluşturmaz. Oluşan kamuoyunu aktarır” doğrusundan hareketle spor muhabirliği ve yazarlığının gerektirdiği gerçekler ve de sorumluluklar ile donatıp doldurduğu kitap tam bir başvuru kaynağı... Herkeste olması gereken kitabı okuyacaklara tavsiyem, en büyük gerçeği para olan şikenin Türkiye’de sadece futbolda değil, ahtapot ağı gibi her yerde var olduğunu unutmadan bu işi yapsınlar.

ORHAN ÇAVUŞOĞLU’NUN ŞAHANE TESPİTİ...

Trabzonspor’un futbolcu bazında en büyük sorunu nedir? Meslektaşımız Orhan Çavuşoğlu’nun ‘sorunun özeti budur’ dedirtecek, tek cümlelik müthiş bir tespiti var. İşte o teşhis: -”Trabzonspor Haluk Ulusoy Tesisleri ile Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri birbirine o kadar uzak ki!” * Has bir gazeteci olduğu kadar, ihmal etmiş olsa da iyi de bir antrenör olan sevgili Çavuşoğlu demek istiyor ki; “Haluk Ulusoy’daki alt yapıdan çıkanlar, Mehmet Ali Yılmaz’daki üst yapıya alınmıyorlar.” O ki, Orhan’ın antrenörlüğünden söz ettik, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgut Özdemir’in de aynı işi uzun süre yaptığını da (hemde ben de futbolcusuydum) zikretmez isek eksiklik yapmış oluruz!

GERİDE KALANI DA YAKMAK İÇİN ADAY!

Kıssadan hisse almayı becerebilenler için... * Köyün yarıdan fazlasını ateşe verip yakan muhtar ceza almasına rağmen, yaklaşan seçimlerde de yeniden aday olmak için, Konya Kadısı Nasreddin Hoca’ya başvuru yapmış. Hoca da şaşırmış ama yine de sormuş: “Köyün yarısını yaktın. Ama yine aday olmak istiyorsun. Neden?” Muhtar, “Geri kalanı da yakmak için” cevabını vermiş!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap