SON DAKİKA



Haber > Gündem > İran Cumhurbaşkanı Reisi hayatını kaybetti: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama

İran Cumhurbaşkanı Reisi hayatını kaybetti: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama

20 Mayıs 2024 Pazartesi - 11:11




İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopter kazasında hayatını kaybetmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından bir mesaj yayımladı.





Dün öğle saatlerinde Reisi'nin helikopterinin yoğun sis nedeniyle sert iniş yaptığı ve ekiplerin helikoptere ulaşmaya çalıştığı duyurulmuştu. Bu sabah 07.00'de İranlı yetkililer tarafından yapılan resmi açıklamaya göre İran Cumhurbaşkanı Reisi ve İran Dışişleri Bakanı hayatını kaybetti.

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA: İRAN'IN YANINDAYIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Geçirdiği helikopter kazasında maalesef vefat ettiğini öğrendiğimiz, değerli mevkidaşım, kardeşim, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın İbrahim Reisi’ye Cenab-ı Allah’tan rahmet niyaz ediyorum.

İran Cumhurbaşkanı Reisi hayatını kaybetti: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama - Resim : 2                                                  


Merhum Reisi ile aynı helikopterde hayatını kaybeden İran Dışişleri Bakanı ve diğer kişilere de Allah’tan rahmet diliyorum. 

Başta İran İslam Cumhuriyeti’nin Dinî Lideri Sayın Ali Hamaney olmak üzere, dost ve kardeş İran halkına, hükûmetine, Sayın Reisi’nin ve diğer merhumların ailelerine en derin taziyelerimi iletiyorum. 

Görevde olduğu süre boyunca İran halkının ve bölgemizin huzuru için verdiği çabalara bizzat şahitlik eden bir mevkidaşı olarak, Sayın Reisi’yi saygıyla ve minnetle yâd ediyorum. 

Türkiye olarak pek çok kez olduğu gibi bu zor ve müessif günlerinde de komşumuz İran’ın yanında olacağız.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap