SON DAKİKA



Haber > Gündem > İşe gitmeden maaş alanlar!

İşe gitmeden maaş alanlar!

24 Kasım 2015 Salı - 09:39








Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ilişkin çok ilgi çekici iddialar var. Öyle yenilir yutulur cinsten değil... Önce bir feryat! Telefonun ucundaki kişi bir anne. Oğlu işsiz. Uzun süredir bir iş arıyorlar, ama yok. Anne, siyasi görüşlerinden dolayı gerek belediye ve gerekse kamu kurumlarında taşeron olsa bile işe alınmadıklarından yakınıyor. Köylüsünden ve komşusundan örnek vererek, iktidar partisine yakın olanların çok kolay iş bulduğunu, bazılarının işe gitmeden maaş aldığını, bunu açıkça söylemekten çekinmediklerini belirtiyor. Sonra sesinin şiddeti yükseliyor ve ‘’Bizim çocuklarımız hiçbir yerde iş bulamıyor ama, bazıları sadece maaştan maaşa işe gidiyor ya da bankadan maaş çekiyor. Bu adalet midir, bu insanlık mıdır, bu Allah’tan reva mıdır? Bizler bu ülkenin vatandaşları değil miyiz?’’ diyerek ağlıyor.

PARTİ GÖREVLİLERİNE KAMU MAAŞI

Sadece bu anne değil. Büyükşehir, Ortahisar hatta ilçe belediyelerinde kadrolu ya da taşeron firmalar aracılığıyla çalışan bir kısım personelin ya işe gitmeden maaş aldığı, ya da birkaç işi bir arada yürüttüğü kanaati çok yaygın. Bir diğer iddia ise, özellikle ‘belediyeler ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde çalışıyor’ görünen bir kısım personelin, aslında partide çalıştığı, parti işlerine koştuğu ya da koşturulduğu; bazılarının internet üzerinden propaganda işlerinde kullanıldığı şeklinde. Paralarını bu kurumlardan alan bazı çalışanların, sözgelimi seçim döneminde gerek adayların, gerekse kadın ve gençlik kolları ile parti çalışmalarına mesaili katıldığı gizli değil.

BAŞKANLAR NE DİYECEK?

İddialar o kadar yaygın ki, şikayetçi olan hemen herkes birçok isim verebiliyor. Bu bir yönetim anlayışı mı, yoksa başkan ya da sorumlulardan habersiz çevrilen bir katakulli mi? Belediye kadroları ya da taşeron firmalar, iş üretme yerleri mi, yoksa militan barındırıp besleme kurumları mı? Bu vahim iddialar; hem suç, hem ahlaksızlık, hem de vicdansızlık. Kamu kaynaklarının bu biçimde çaldırılması, yandaşlara peşkeş çekilmesi, ayrımcılık yapılması, personelin kamu işleri dışında belirli bir parti ya da kişi hizmetinde kullanılması asla kabul edilemez. İddialara Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Bakanı Ahmet Metin Genç ile adı geçen kamu kurumu yetkilileri ya da Valilik ne diyecek, merakla bekliyoruz...


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap