SON DAKİKA



Haber > Gündem > İslam’la irtibatlandırmamak lazım

İslam’la irtibatlandırmamak lazım

22 Eylül 2014 Pazartesi - 16:04




AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, “Terör yapanlar kendisini böyle görüyorsa da onu İslam’la irtibatlandırmamak lazım. Mü





AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Atalay, katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Musul’da 101 gündür rehin tutulan 49 Musul Konsolosluğu personeli serbest bırakılma süreci ile ilgili Atalay, “Tabii Türkiye önemli bir memnuniyeti ve sevinci yaşıyor, bütün vatandaşlarımızı çok memnun eden bir gelişme. Bizim için, hükümet için değil sadece milletimiz için, Türkiye için bir kaygı alanıydı. Irak tarafında belirsizlikler tabii sürüyor. Oradaki vatandaşlarımızın, konsolosluk mensuplarımızın, o 49 kişinin durumu hepimizin zihnindeydi ve hepimizin endişe ettiğimiz de bir konuydu. Çünkü orada epeyi belirsizlikler var, kuralların yürümediği bir alan. Dolayısıyla ilk günden beri tabii yoğun çalışma sürüyordu. Yani, kendileriyle irtibat aslında hiç kesilmedi. Ama yani hükümetin, ilgili kurumların çok değişik tabii çalışmaları sürüyordu. Sonunda tabii son günlerdeki çalışmaların sonucu alınmış oldu ve dün işte vatandaşlarımız ülkelerine, evlerine kavuşmuş oldu. Başbakanımız Bakü programını keserek bizzat geldi, Urfa’da onlarla buluştu ve Ankara’ya kendi uçağıyla getirdi. Dünkü tabii uygulanan program, senaryo, görüntülerin hepsi doğrusu coşku verici. Yani Türkiye adına, Türkiye’nin büyüklüğü, ülkemizin kendi insanına sahip çıkışı, ülkemizdeki huzur, vatandaşlarımızın yek vücut oluşu, dün ben öğleden sonra burada bazı birazcık kalabalıkların olduğu yerlerdeydim. Yani toplumun her kesiminde ne kadar büyük bir rahatlama ve memnuniyet olduğunu gördüm” dedi.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap