SON DAKİKA



Haber > Gündem > İşlem tamam

İşlem tamam

01 Kasım 2013 Cuma - 09:10




AK Parti Milletvekili Gülay Samancı, Sevde Beyazıt Kaçar, Nurcan Dalbudak ve Gönül Bekin Şahkulubey, TBMM Genel Kurulu çalışmalarına başörtülü olarak





TBMM Genel Kurulu toplanmadan 5 dakika önce salona ilk olarak AK Partili Gülay Samancı, ardından Sevde Beyazıt Kaçar ve Gönül Bekin Şahkulubey, başörtülü olarak girdi. Salona en son giren başörtülü milletvekili ise Nurcan Dalbudak oldu. Bazı AK Partili milletvekilleri, başörtülü milletvekillerini tebrik ederek tokalaştı. Bir süre başörtülü milletvekilleriyle sohbet eden AK Partili milletvekilleri, hatıra fotoğrafı da çektirdi. Genel Kurul ise TBMM Başkanvekili Meral Akşener'in başkanlığında toplandı. CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, ayağa kalkarak, Akşener'den söz istedi. Genel Kurul'da farklı bir uygulama olduğunu dile getiren İnce, gruplara 10'ar dakika, kıyafet uygulamasının mağduru olarak belirttiği CHP Genel Başkan Yardımcısı Şafak Pavey'e de 10 dakika konuşma süresi verilmesini istedi. SAYI DÖRDE YÜKSELDİ Hac'dan döndükten sonra Meclis çalışmalarına bundan böyle başörtülü olarak katılacaklarını açıklayan AK Partili Sevde Beyazıt Kaçar, Nurcan Dalbudak ve Gülay Samancı'nın ardından dün de Mardin Milletvekili Gönül Şahkulubey'den "Haccın manevi havası ile orada takmış olduğum başörtüsünü artık çıkarmayacağım ve TBMM Genel Kurul çalışmalarına da bu şekilde katılacağım" açıklaması geldi. CHP'nin tavrı CHP grubunun genel eğiliminin "eylemsel" değil "sözlü" tepki gösterilmesi yönünde olması AK Parti yöneticilerini rahatlattı. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Kerhen de olsa CHP'nin bu noktaya gelmesi önemli ve memnuniyet vericidir" diye konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap