SON DAKİKA



Haber > Gündem > İYİ Parti'den 4 Gelecek Partisi'nden 3 vekil AK Parti'ye katılıyor iddiası

İYİ Parti'den 4 Gelecek Partisi'nden 3 vekil AK Parti'ye katılıyor iddiası

13 Temmuz 2024 Cumartesi - 09:05




Ankara'da siyaset kulisleri hareketlendi. İYİ Parti ve Gelecek Partisi'nden toplam 7 milletvekilinin AK Parti'ye geçeceği iddia edildi. Gazeteci Sinan Burhan, Gelecek Partisi'nden katılıcağı konuşulan isimlerle ilgili edindiği bilgileri canlı yayında aktardı.





TV100'ün edindiği kulis bilgisine göre önümüzdeki hafta 7 milletvekilinin AK Parti'ye geçecek.

Bomba gelişmenin ayrıntıları TV100'de yayınlanan "Cansu Canan ile özgür ifade" programında açıklandı.

Canan, "İYİ Parti'nin istifa kararı vermelerinde Meral Akşener'in etkisi olduğu iddiası konuşuluyordu. Yine aldığımız bilgilere göre Müsavat Dervişoğlu'nun politikalarındaki görüş ayrılıkları sebebiyle bu kararı verdikleri bir taraftan da AK Parti'deki diplomasinin görüşme trafiğinde etkili olduğu belirtiliyor. Ersagun Yücel, Seyithan İzsiz, Bilal Bilici, Salim Ensarioğlu'nun önümüzdeki hafta İYİ Parti'den AK Parti'ye geçeceği iddiaları var. Bilal Bilici için CHP iddiası var. Salim Ensarioğlu da 'gönlüm CHP'den yana' diyenlerden biriydi. CHP yeni merkez partisi demişti. Ama AK Parti'ye geçeceği bilgisine ulaştık biz."  dedi.

İYİ Parti'den Ersagun Yücel, Seyithan İzsiz, Bilal Bilici, Salim Ensarioğlu, Gelecek Partisi'nden ise Selim Temurci, İsa Mesih Şahin, Nedim Yamalı'nın AK Parti'ye önümüzdeki günlerde geçeceği konuşuluyor.

Gazeteci Sinan Burhan, Gelecek Partisi'nden gelmesi beklenen isimlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Burhan, "Bu 3 isim için görüşmeler yapıldı. Sayın Selim Temurci ile ben görüştüm. Seçim öncesinde de millet ittifakına, 6’lı masaya şiddetli itirazı olan bir isimdi. Nedim Yamalı ile cumhurbaşkanımız önümüzdeki günlerde görüşme yapacak. Yamalı ile ilk defa görüştüm. Dedi ki 'Cumhurbaşkanımızdan davet geldi. Ben hacca gideceğim için görüşme imkanı olmadı. Biz kendisiyle görüşeceğiz' dedi. Bu üç isim takvimi bu hafta olur gelecek hafta olur bilemem AK Parti'de siyaset yapacak." dedi.

TV100


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap