SON DAKİKA



Haber > Gündem > "İzolasyonlu sedye" görüntülerine bakanlıktan uyarı

"İzolasyonlu sedye" görüntülerine bakanlıktan uyarı

06 Mart 2020 Cuma - 17:05




Sosyal medyada “İstanbul’da corona virüs görüldü” notuyla paylaşılan “izolasyonlu sedye” görüntülerinin ardından Sağlık Bakanlığı’ndan uyarı geldi.





Sosyal medyada “İstanbul’da corona virüs vakası görüldü” notuyla paylaşılan "izolasyonlu sedye" görüntülerinin Sakarya'da çekildiği ve asılsız olduğu ortaya çıktı. Sakarya'da geçtiğimiz günlerde umre dönüşü şüphe üzerine tedavi altına alınan kişinin "izolasyonlu sedyedeki görüntüleri İstanbul'da çekilmiş gibi "İstanbul'da corona virüs vakası görüldü" notuyla paylaşılmasının ardından Sağlık Bakanlığı’ndan uyarı geldi.

"POZİTİF ÇIKAN  VİRÜS VAKASINA RASTLANMADI"

Sağlık Bakanlığı asılsız söylentilere karşı dikkatli olunması gerektiğini bildirdi. Bakanlık tarafından verilen bilgide, Umre dönüşü rahatsızlanan bir kişinin corona virüs şüphesi nedeniyle "önlem amaçlı olarak" bu sedye ile Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldüğü ve yapılan testler sonrası hastada corona virüs'e rastlanmadığı, hastanın taburcu edildiği vurgulandı. Sağlık Bakanlığı Türkiye'de henüz test sonucu pozitif çıkan bir corona virüs vakasına rastlanmadığının altını çizdi.

İstanbul Avrupa Bölgesi İl Ambulans Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Dr. Fatih Türkmen, herhangi bir bulaşıcı hastalık şüphesinde de kullanabileceğine işaret ederek, “Negatif basınçlı enfekte kontaminasyon hasta sedyesi adını verdiğimiz bu sistem, dış ortamdan izole edilmesi gereken vakalarda kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Bu sedye kabaca üç parçadan oluşur. Her ambulansın sedyesiyle uyumlu bir şekilde kullanılabilir. İçerisine bir vaka yerleştirdiğimiz zaman, hastanın teneffüs ettiği hava, ekipmanın hepa-filtre sistemi çalıştırılarak süzülüyor ve akım cihazı yardımıyla dış ortama atılıyor” dedi.

 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap