SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kanlı eylemde Suruç izleri!

Kanlı eylemde Suruç izleri!

12 Ekim 2015 Pazartesi - 09:35








Türkiye, tarihinin en büyük terör saldırısını yaşadı. Ankara’daki barış mitingi öncesinde iki canlı bomba patladı. 96 kişi can verdi, 48’i ağır 246 kişi yaralandı. Kamuoyu ise şimdi bu derin infial yaratan olayın arkasında kim veya kimler varsa bulunmasını bekliyor

2 CANLI BOMBA VAR

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’nin de aralarında bulunduğu, çok sayıda siyasi parti ve derneğin destek verdiği ‘Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ canlı bomba eylemiyle kana bulandı. Grubun toplandığı Ankara Garı’nda 3 saniye arayla 2 canlı bomba kendini patlattı. Ortalığın kan gölüne döndüğü patlamalarda 96 kişi hayatını kaybederken, 48’i ağır 246 kişi ise yaralandı. Patlamanın ardından ceset parçaları 3 kilometrelik alana yayıldı.

TANIK İFADESİ

Ankara’daki patlamanın görgü tanığına göre, oğlu, yanında duran, sırtında çift çantası olan, sakallı bir kişiyi fark etti. Şüphelenmesi üzerine şahıs çantalardan birini atıp kaçtı. Ardından patlama yaşandı. Olay sırasında parçalanan canlı bombaların kimliğini tespit edebilmek için polis ve Adli Tıp görevlileri 1500 metrelik alanda kopan parmak aradı.

DÜZENEKLER BENZİYOR

Yaralılardan ve cesetlerden de 163 kişinin parmak izi alındı. Canlı bombalardan birinin 25-30 yaşlarında ve erkek olduğu bu sayede tespit edildi. Bomba düzeneğinin ise 20 Temmuz'da Suruç'taki canlı bomba saldırısı ile benzer olduğu öğrenildi. İkinci canlı bombanın ise kadın olduğu şüphesi değerlendiriliyor. 

Bulgular IŞİD'i gösteriyor

İki üst düzey Türk güvenlik yetkilisi, Reuters haber ajansına konuştu. Kimliklerinin gizli kalması koşuluyla açıklama yapan yetkililer, Ankara’daki korkunç saldırıyla ilgili yapılan araştırmalarda ilk bulguların terör örgütü IŞİD’i işaret ettiğini bildirdi. Söz konusu demeçte yetkililer, Ankara'daki çifte saldırının Temmuz ayında Suriye sınırındaki Suruç ilçesine düzenlenen saldırıyla benzerlikler taşıdığına dikkat çekti.

3 gündür aranıyorlardı

İstihbarat birimlerince üç gün önce “Mitingde eylem yapılabilir” uyarısı ile bağlantılı olarak biri kadın iki canlı bomba uyarısı da yapıldığı öğrenildi. Eylemi yapacakları değerlendirilen kadın ve erkek canlı bombacıların fotoğrafları tüm birimlere dağıtılırken Emniyet Genel Müdürlüğü, Ankara Emniyet Müdürlüğü, merkez ilçe emniyet müdürlükleri ile polis merkezlerinin panolarına da asıldığı kaydedildi.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap