A+ A-
Yorum
10

Kasapoğlu: “Türkiye artık talep eden değil, talep edilen ülke"

Yayın Tarihi: 13.03.2022 - 14:32 | Güncelleme Tarihi: 13.03.2022 - 14:31
Antalya Diploması Forumu’na katılan Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu, "Türkiye artık organizasyonlarda talep eden değil, talep edilen ülke. Türkiye’ye bu işi vermeyenler düşünsün. Vermek isterlerse kapımız açık her organizasyon için. Türkiye artık spor organizasyonlarında markadır. Kimse bunu gölgeleyemez. Bizim kapımız tüm spor oyunlarına açık" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ev sahipliğinde Belek Turizm Merkezi’ndeki NEST Kongre Merkezi’nde bu yıl ikincisi düzenlenen Antalya Diplomasi Forumu’nun son gününde düzenlenen ‘Spor’ başlıklı foruma Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ ve milli voleybolcu Eda Erdem katıldı. Forum başlamadan önce salona gelen Çavuşoğlu ve Kasapoğlu, kurulan mini voleybol sahasında Üstündağ ve milli voleybolcu Eda Erdem ile kısa süreli voleybol maçı yaptı. Protokolün maçı katılımcılar tarafından beğeni topladı.

"Gururumuz oldular"

Bakan Çavuşoğlu, dün akşam sanatın, kültürün, sinemanın, dizilerin ülkenin yumuşak gücünü nasıl geliştirdiğini anlatmaya çalıştıklarını kaydetti. Sporun da müzik kadar, sinema kadar, diziler kadar, Türkiye'nin yumuşak önemli bir gücü olduğunu kaydeden Bakan Çavuşoğlu, "Herkesin çok sevdiği bir spor dalı var. Türk takım ve sporcuları başarılı oldukça uluslararası alanda gittiğimiz her yerde konuşuluyor, sorular soruyorlar. Başarının sırrını soruyorlar. Filenin sultanları ile voleybolumuz son yıllarda ön plana çıktı. Filenin sultanları son yıllarda voleybolu Türkiye’de ve tüm dünyada Türk milli takımlarının ne kadar başarılı olduğunu gösterdi. Türk kadının gücünü ve ne yapabileceğini gösterdi. Bizim her zaman gururumuz oluyorlar. Bu iş kolay olmuyor” diye konuştu.

Çavuşoğlu, ortaokulda voleybol takım kaptanı olduğunu dile getirerek, “Lisede voleybol takım kaptanıydım. Bu boyla nasıl voleybol oynuyorsunuz diye sorarsanız, o zaman bu kadar fileler yüksek değildi. Ben de Eda gibi voleybol oynarken tek ayakla smaç vurmaya çalışıyorum. Golfte baya iddialıyım. Bir gün oynayacağız, Eda kaptanı teşvik ediyorum. Hocaları başlamış. Büyük dedelerimin yaylada golfe benzer spor yaptığı rivayeti var” dedi. Çavuşoğlu’nun bu sözleri salonda kahkahalara neden oldu.

Olimpiyatları almak için çok çaba sarfettiklerini anlatan Çavuşoğlu, “Buralardaki oylamalar adaletli olmuyor. Başka dönen şeyler de var. O zaman da, şimdi de alt yapı bakımından hangi kriterleri koyarsanız koyun İstanbul olimpiyatlara, dünyanın en önemli organizasyonlarına ev sahipliği yapmaya hazır. Çok çaba sarfediyoruz. Böyle bir karar verilirse gece gündüz çalışmaya hazırız” ifadelerine yer verdi.

Muhabir/Editör:Erol Taşkın