SON DAKİKA



Haber > Gündem > "Kimin hatası varsa gereğini yaparız"

"Kimin hatası varsa gereğini yaparız"

30 Haziran 2013 Pazar - 13:01




Başbakan Yardımcısı Atalay, Lice’deki olaylarla ilgili ‘Biz bunun gereğini yaparız. Hepimize düşen serinkanlı olmak, bu üzücü olayı aydınlatmak ve fai





Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Lice’deki olaylar için müfettiş görevlendirdiklerini belirterek, hükümetin hatası olanlar konusunda ‘gereğini yapacağını’ açıkladı ve “Hepimize düşen serinkanlı olmak, bu üzücü olayı aydınlatmak va failleri üzerinde de gerekeni yapmaktır” dedi. Atalay, Lice’deki olaylarla ilgili NTV yayınına katılarak “Provokasyon varsa, karakol komutanı görevden alınsın” diyen BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’tan bir saat sonra NTV’ye bağlanarak Lice’deki olayları değerlendirdi. “Olaylardan büyük üzüntü duyduk” diyen Atalay, “Maalesef orada çatışma çıkması sonucu bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Önce ona başsağlığı diliyorum” diye devam etti. Demirtaş’ın konuşmasını dinlediğini belirten Atalay, şöyle devam etti: ‘Serinkanlı olalım’ “Demirtaş’ın konuşmalarını şöyle önemli görüyorum: Bizler çözüm sürecini yürüten kişileriz. Bunun siyasi muhatabı BDP, Sayın Demirtaş ve arkadaşlarıdır. İkincisi böyle durumlarda hepimize düşen, durumu daha iyi anlamak için iyi araştırma yapılmasıdır. Mülkiye müfettişlerini ve jandarmadan da bunlara katılarak teftiş heyetinden acele olayın aslını öğrenmek istedik. Bir provokasyon var mı? Askerin oradaki tutumu nasıl oldu? Vatandaşın gerçekten taşlı saldırısı, molotof kokteyli ile gerçekten saldırısı var mı? Biz olayı gördükten sonra da bunun gereğini yaparız. Yani kimin orada hatası varsa gereğini yaparız. Ama burada hepimize düşen serinkanlı olmak, bu üzücü olayı aydınlatmak va failleri üzerinde de gerekeni yapmaktır. ‘Çözüm süreci ile ilgili hükümet gereğini yapmıyor’ gibi ifadeler kullanılıyor. Hükümetimiz hiç aldatmaz, biz daima güvene dayalı çalışma yürütürüz. Çözüm sürecini bütün kararlılığımızla yürütüyoruz, yürüteceğiz.”
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap