SON DAKİKA



Haber > Gündem > Köylüye sahip çıkan yok bu hükümetin işi bitmiştir

Köylüye sahip çıkan yok bu hükümetin işi bitmiştir

27 Temmuz 2022 Çarşamba - 14:17




Fındık fiyatını merakla bekleyen vatandaş, “Beklenti yüksek ama umut yok” dedi, iktidara seslendi;





Türkiye’de fındık üreticileri merakla açıklanacak rakamı bekliyor. Ülkemizde önemli bir kesimin gelir kaynağı olan fındık Avrupa’nın da hatırı sayılır oranda ihtiyacını karşılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önümüzdeki hafta Ordu’da açıklayacağı rakamın ne kadar olması gerektiğini sokaktaki vatandaşa sorduk. Son zamanlarda özellikle mazota gelen zamlar yüzünden zor zamanlar geçiren üreticiler, rakamın en az 50 TL olması gerektiğini belirtti. Bu rakamın da kurtarmayacağını belirten belli bir kesim ise iktidarı hedef alarak, “Köylüye sahip çıkmayan bu iktidardan ümidimizi kestik” dedi.

EN AZ 80 LİRA OLMALI

Geçimini üreticilikle sağlayan ve geçinemediğini dile getiren Mustafa bey, “Ben de fındık üreticisiyim. Bir buçuk ton fındığım var. Bu bizim gelir kaynağımız. En az 60-70 lira olmalı. Cumhurbaşkanımızdan beklediğimiz bu rakamdır. Köylüye destek çıksın ki biz de ona destek çıkalım. Köylüler olarak mağduruz. Hayvancılıkla uğraşıyorum, geçinemiyorum. Sakatlık maaşı almak için uğraşıyorum.  Üretimden hiç kar edemiyoruz. Her şey pahalı, o nedenle kazanamıyoruz.  Bizim yöre tamamen mağdur. Otu para, yemi de para. Geçinmek çok zor” dedi. Gelirin yarısından çoğunun giderlere harcandığını söyleyen Selahattin Bey,  “En az 80 lira olmalı. Bu yıl gübre pahalı diye gübre atamadım. 2 ton fındığım var. Onunla geçiniyorum. Yarısından çoğunu giderlere veriyorum.  Bu hükümet başımızdan gitsin de ne olursa olsun diyorum ben.  Emekliye çalışana verdiği zam hikaye. Zaten maaşımın yarısını mazoto veriyorum. Bu hükümetin işi bitmiştir. ” şeklinde konuştu.

HALİMİZ İÇLER ACISI

İsmini vermek istemeyen bir vatandaş, “Şimdi ne kadar olması gerektiğini söylemek bana göre doğru değil. Kavrulmuş fındığın fiyatına bakıyorsun bir de satılan fındığın fiyatına bakıyorsun dünya kadar fark var. Bunu bize değil, bu hale getirenlere sormak lazım. Dünyada fındık üretiminde bir numarayız ama halimiz içler acısı” diye konuştu.  İlhami Bey ise, “ En az 50 lira olmalı. 1 ton fındığım var. Be n bu hükümetten memnunum.” dedi.

BAŞKAN BEKAR: 55 TL İDEAL

Öte yandan Trabzon Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar ise, konuyla ilgili şunları söyledi: “ Fındık üreticimizin acil beklentisi, fındık hasadı başlamadan önce, Cumhurbaşkanımızın, fındık fiyatını hemen açıklayıp, TMO’nun fındık alacağın ilan etmesidir. Bu konudaki en önemli beklentimiz budur. Bunun yanında, gübre fiyatlarının artması, Fındık hasat işçilerinin yevmiyelerinin artması ve diğer bakım ve çalışmalarında maliyetin üzerine eklendiğinde, maliyetin çok yüksek olması sebebiyle, Üreticinin alın terinin uğraşının sonucu olarak, fındığın kg başına, alan bazlı destek hariç 55 tl nin üzerinde bir fiyat olması gerekir. Fındık Üreticilerimizin ve Ziraat Odası olarak yaptığımız çalışmalar ve piyasasında şartları göz önüne alındığında, beklentimiz kg’ı 55 tl’nin üzerinde olmalıdır. Bu konuda, Sn Cumhurbaşkanımızın açıklamasını sabırsızlıkla bekliyoruz  .Fındık üretici si mağdur edilmesin.
 

Beğendim
1
Sevdim
0
Beğenmedim
1
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap