SON DAKİKA



Haber > Gündem > Kutuplaşmanın daniskası

Kutuplaşmanın daniskası

15 Şubat 2017 Çarşamba - 09:11








Nasıl bir kutuplaşma yaşıyoruz? Yaşanılan kutuplaşmayı adlandırmak istiyorum, işin içerisinden de bir türlü çıkamıyorum. Bırakın vatandaşları, siyasetçiler bile öyle demeçler veriyor ki ayrışmanın ve kırılmanın babasını yaşatıyorlar. Siz siyasetçiler bunu yaparsanız, normal vatandaşımız, köydeki Ali dayı, Ayşe teyze, Fadime hala ne yapsın? Bir demeç okuyorum bakın o demeçte ne yazıyor: “Türkiye’nin bağışıklık sistemi çökertilmektedir, evet diyenler bir kişiyi, hayır diyenler ülkeyi koruyacaktır.” Allah Allah nasıl bir demeçtir? Soruyorum evet diyenler bu ülkenin insanı değil mi? Ülkemize dışarıdan yapılacak bir saldırıda evetçiler ülkemizi korumayıp kaçacaklar mı? Yapmayın ne olur böyle beyanlardan uzak durun. Devam ediyorum. Evet diyenler bu ülkenin havasından suyundan ekmeğinden faydalanmıyor mu? Evet diyenlerin çoluk çocuğu bu ülkede yaşayamayacak mı? Evet diyenler en az hayırcılar kadar özgürce yaşamayı istemiyor mu? Evet diyenler vergisini ödemiyorlar mı? Evet diyenlerin Türkiye’den başka gidecek bir ülkeleri mi var?

DOĞRU KARAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün Meclis’te yaptığı grup toplantısında açıkladı, “CHP AYM’ye gitmeyecek.” Doğru bir karar. Hatta aldıkları bu karar CHP için kırılma noktası da olabilir. Sürekli AYM’ye gitmek CHP’ye bana göre halk nezdinde puan kaybettiriyordu. Referandum için sandık 16 Nisan’da halkın önüne konulacak. Hodri meydan. Milli irade konulan o sandıklarda tecelli edecek. Sonunda herkes sandıktan çıkacak sonuca saygı duyacak. Çünkü bunun daha ötesi yok.

NEREYE YAPILACAK?

Siz sahip çıkmazsanız, mutlaka sahip çıkanı olacaktır. Erzincan-Trabzon hattına yapılması düşünülen demir yolunun Erzincan-Giresun hattına yapılacağını daha önce Giresun Kent Konseyi Başkanı açıklamıştı. Giresun Kent Konseyi Başkanı’nın açıklamasına karşın Trabzon Kent Konseyi Başkanı Dündar Ayyıldız cevap vermişti. Ayyıldız, demiryolunun mutlaka Trabzon-Gümüşhane ve Erzincan hattını içerisine alacak güzergahta yapılacak demişti. Bugün de Giresun Kent Konseyi Başkanı’nın açıklaması var. Kısacası iş bir o tarafa gidiyor bir bu tarafa geliyor. Ey siyasiler, neyin nereye yapılacağına bir karar verinde projeler polemik konusu olmasın. Yoksa her gün bir açıklamayla karşı karşıya kalırız.


SELÂMÜN ALEYKÜM!

Merakımdır. Bir iki satırda ben yazayım dedim. TTSO bu kadar Arap ülkelerine ziyarete gidiyor... Her gittikleri yerde karşılıklı aslanlar gibi yeni yeni projelere imzalar atılıyor. Objektiflere karşılıklı pozlar da veriliyor. Gezilip, yiyiliyor. Gerçi buralar bizleri ilgilendirmiyor! Sahi yapılan ziyaretler sonrası, ne oluyor, neler hayata geçiyor? Hangi icraatlar birlikte yapılmaya çalışılıyor. Öyle ya bu kadar yapılan ziyaretin bir esbabı mucibesi vardır. Yoksa iş sadece gezmek tozmaksa, o zaman söylenecek tek söz Selâmün aleyküm!

KIRIKKALE TÜFEĞİYLE NÖBET

Dolar hızla aşağıya doğru düşmeye başladı. Bakıyorum doların düşmesinden dolayı kimseden çıt çıkmıyor. Dolar uçuşa geçtiği anda yazılıp çizilip söylenmeyen kalmamıştı. Bırakın Kırıkkale tüfekleriyle pusuda nöbet tutmayı! İyi yapılıp, doğru olanı takdir edelim. Kötü olanı ise eleştirelim. Eğer bu konularda samimi olursak ülkemiz mutlaka huzurlu ve güzel günlere çok daha çabuk ulaşır. Bayılırız öküzün altında buzağı aramaya. ‘Aman bak dolar çıkıyor’, ‘Doların çıkması birilerinin ekmeğine yağ sürüyor’söylemlerine artık kimseler inanmıyor. Allah bizleri doğru yoldan ayırmasın!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap