SON DAKİKA



Haber > Gündem > Mezar taşlarında görülen kardeşlik şiarımızdır

Mezar taşlarında görülen kardeşlik şiarımızdır

18 Mart 2013 Pazartesi - 09:15




Başbakan Erdoğan, “Çanakkale’de mezar taşlarında gördüğünüz kardeşliği yaşatmak bizim şiarımız ve rehberimiz oldu” dedi.





Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, anaların gözyaşının dinmesini engelleyenlere rağmen terörü bitirmekte kararlı olduklarını ifade ederek, ''Muhalefet isterse bizi yalnız bıraksın, yeter ki milletimiz bizimle olsun. Siz yanımızda olursanız biz bu işi çözeriz'' dedi.  Çanakkale’de mezar taşlarında görülen kardeşliği yaşatmak için çalıştıklarını belirten Erdoğan, ''98 yıl önce onlar nasıl bizim zor zamanımızda Çanakkale’ye koştuysa, elbette biz de zor zamanlarında onların yanında olacağız. Biz Suriye halkının yanında olacağız, zalim Esed’in, diktatörlerin değil. Kendi halkına ölüm saçanların yanında olanlar belli. Onlarla aynı fotoğraf karesinde biz olmadık'' diye konuştu. MİLLİYETÇİLİK MESAJI Şehitler diyarı Çanakkale’de şehitleri hayır ve rahmetle andıklarını ifade eden Erdoğan, "Bizim dünyanın dört bir yanına yayılmış şehitliklerimiz bulunuyor. Bu şehitlikler bizim için önemli. Bu şehitlikler bizim için bir hedeftir. Gerek ülke içinde gerek ülke dışında olsun bütün şehitliklerimize sahip çıkıyoruz. Milliyetçilik bir slogan atmak değildir; milliyetçilik, şehitlerin hatırasına, mirasına sahip çıkmaktır. Biz kafatası milliyetçisi olmadık, olmayacağız. Bizim milliyetçilik anlayışımızda ne kavmiyetçilik ne ırkçılık, bunların hiçbirisi yok'' dedi. ''Çanakkale’de mezar taşlarında gördüğünüz kardeşliği yaşatmak bizim şiarımız, rehberimiz oldu'' diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: DESTEK ÇAĞRISI ''Kendilerine milliyetçi diyenler Çanakkale şehitlerine sahip çıkmadılar. Kendilerine ulusalcı diyenler gelip şu Çanakkale ruhundan, mirasından nasiplenmediler. Barıştan, demokrasiden bahsedenler gelip burada Vanlı, Şanlıurfalı şehidi görmediler, onun anlattığını dinlemediler. Onlar terörün sona ermesine, anaların gözyaşının dinmesine engel oldukça biz inadına bunun mücadelesini vereceğiz. Onlara rağmen vereceğiz. Biz milletimize, şehidimize karşı sorumluyuz. Onlar şehitlerimizi istismar eder, biz sahip çıkarız. Terörü bitirme sürecinde Çanakkale’den destek bekliyoruz, dua bekliyoruz. Şehitler, kahramanlar diyarından kardeşliğimiz için katkı istiyoruz. Muhalefet isterse bizi yalnız bıraksın. Yeter ki milletimiz bizimle olsun, bu yeter. Siz yanımızda olursanız biz bu işi çözeriz. Güzel gelişmeler var. İnşallah daha güzel olacak. Hep beraber o güzel günleri yaşayacağız. İnşallah şehitlere mahcup olmayacağız.''
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap