SON DAKİKA



Haber > Gündem > Millet-Vekili'nde eşitlik yok!

Millet-Vekili'nde eşitlik yok!

20 Ekim 2016 Perşembe - 10:30








Milletvekili kelimesi hem doğru değil, hem de eşitliği bozuyor! Nasıl mı? “Millet” parlamentonun dışında, “vekil” ise içindekilerden oluşuyor. Burası tamam mı? Tamam. Gelelim, halk ile onun seçtiklerinden oluşan “Milletvekili” kelimesindeki eşitsizliğe... Şimdi “millet” denilenlerin bir kısmı; meselâ son FETÖ vakası nedeniyle; “anlayamadık, bilemedik, kandırıldık, aldatıldık, göremedik” dese de gözaltına alınabiliyor, tutuklanabiliyor mu? Evet. Peki, aynı beyanlar yüzünden milletten vekâlet alarak “vekil” olanlardan gözaltına alınan, sorgulanan, tutuklanan oluyor mu? Ya da oldu mu? Ne gezeeerrrr! Alın size “millet” ile “vekil” kelimelerinin birlikteliğinden oluşan “milletvekili”ndeki adaletsizlik! Sorarım size; bundan daha büyük bir eşitsizlik olur mu?

BUNA ANCAK; “GÜNAYDIN” DENİR! 

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş; Suriye-Irak, Cerablus-Musul için; “Ciddi oyunlar oynanıyor” demiş. Buna; “Günaydın efendim” demekten başka ne denir?

İTALYANLARINKİ 40 YILLIK NAKARAT!

İtalya, bizden fındık almasına rağmen, aynı zamanda fındık üreten de bir ülkedir. Önceki gün İtalyan Tarımcılar Derneği’nin aflatoksine dayandırarak yaptığı açıklama yeni değil ki. Ben şahsen, Anadolu Ajansı’nda görev yaptığım 20 yılda bu tür açıklamaları ve bizimkilerin bunlara gösterdiği tepkiyi muhabir olarak kamuoyuyla o kadar çok paylaştım ki... İtalya’daki Tarımcılar Derneği de, tıpkı bizdeki Ziraat Odaları gibi üreticilerini savunduklarını sanarak hareket ediyorlar! Onun için, böylesi bilinen ve aynı zamanda rakamlarla da saçmalığı ortada olan bir ithamı kamuoyu araçlarına taşıyacak kadar kaale almak bana göre de doğru değildir.


DEVLET BAHÇELİ’Yİ ANLASAM! 

Soranlar oluyor! “Devlet Bahçeli’nin son günlerdeki çıkışlarının ne anlama geldiği konusunda neden bir şeyler yazmıyorsun?” Ne diyeyim? Tam olarak anlamadıklarımı yazmak gibi bir alışkanlığım yok benim!

EYLÜL’DE FINDIĞINIZI SATSAYDINIZ!

Bizim işimiz mevcudu ortaya koymak, “söz uçar yazı kalır” hesabıyla gerçeği hatırlatmak: İşte “Bu ay Ekim, geçen Eylül idi” diyerek dinlemesini bilenlere söylüyor, okur yazar olanlara da hatırlatıyorum: “Kimse üreticiyi yönlendirmesin. Bu yüzden üretici kaybediyor. Eğer Eylül’de herkes fındığını satsaydı zarar etmeyecekti. Bu Ziraat Odası’nın yanlış politikası yüzünden oldu.”

SÜREKLİ TARTIŞIYORUZ!


“Tartışmayın” demiyorum! Ama; tartışmayı haklı çıkmak için değil, hakikate varmak için yapın. NOT: Yukarıdaki “Eylül’de fındığınızı satsaydınız” bölümündeki; “Kimse...” diye başlayan ifadeler, bugün Giresun Ziraat Odası Başkanı, dönemin AK Parti Giresun Merkez İlçe Başkanı olan Nurittin Karan’a aittir ve 13 Mart 2006 tarihli gazetelerde yer almıştır. Allah için söylemek gerekirse, o tarihlerdeki tespiti tamamen doğrudur. Tam tersini söylediği bugünküler ile ilgili değerlendirmeyi de kamuoyuna, özellikle de bunlara inanarak, zarar eden üreticilere bırakıyorum!

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap