SON DAKİKA



Haber > Gündem > Mısır demokrasi dışı tutulamaz

Mısır demokrasi dışı tutulamaz

21 Ağustos 2013 Çarşamba - 09:15




Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Mısır'ın bir kere demokrasiyi tanıdığını belirterek, "Böyle bir ülkeyi uzun süre demokrasi dışı tutamazsınız" dedi.





Cumhurbaşkanı Abdullah Gül,  "Üzülerek ifade etmek isterim ki İslam dünyası Mısır konusunda çok derin bir ayrışma içerisine girmiştir. Bunu öncelikle görmek gerekir, bu çok üzüntü vericidir" dedi. Gül, "Hayatını kaybeden her Mısırlının acısını hepimizin hissetmesi gerekir ve bu gidişatın durması, bir can kaybı daha olmasın diye neler yapılır, şu anda herkesin bu seferberlik içerisine girmesi gerekir. Şu da bir gerçek ki  Mısır bir kere demokrasiyi tanımıştır. Uzun bir otoriter yönetimden sonra çok partili bir siteme geçmiştir, seçimler yapılmıştır, insanlar oy vermiştir. Böyle bir ülkeyi uzun süre demokrasi dışı tutamazsınız. Yapılması gereken şey çok süratli bir şekilde herkesin, hiç kimsenin dışlanmadan tekrar seçimlere girebileceği bir ortamı kısa süre içeresinde sağlayıp Mısır halkının özgür iradesiyle temsilcilerinin seçilmesini temin etmek ve Mısır'daki kanlı ortamı sona erdirmek" şeklinde konuştu.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap