Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, narenciyede Türkiye üretiminin yarıya yakınının Adana ve Mersin illerinden sağlan
Karadeniz illerinde de 7 bin 398 ton narenciye üretimi yapıldığını bildiren Bayraktar, 19 ilde narenciye üretilirken, Burdur 20, Bartın 11, Kastamonu 3 tonluk üretimleriyle son üçü paylaştılar. Karadeniz Bölgesi illerinden Artvin 2 bin 306 tonla 10uncu, Rize 1897 tonla 11inci, Trabzon 1358 tonla 13üncü, Giresun 1091 tonla 14üncü, Ordu 732 tonla 15inci, Bartın 11 tonla 18inci, Kastamonu 3 tonla 19uncu sırayı aldı. Bayraktar, Türkiyede 1 milyon 661 bin 111 ton portakal, 874 bin 832 ton mandalina, 710 bin 211 ton limon, 226 bin 738 ton greyfurt ve 2 bin 132 ton turunç üretildiğine dikkati çekti.