SON DAKİKA



Haber > Gündem > Numan Kurtulmuş'tan Ayasofya açıklaması!

Numan Kurtulmuş'tan Ayasofya açıklaması!

25 Mart 2019 Pazartesi - 15:30




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam katıldığı bir televizyon kanalının canlı yayınında gündeme ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.





AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, İnternet Medya Buluşması'nda gazetecilerle bir araya geldi. Aralarında F5Haber muhabiri Bünyamin Kara'nın da bulunduğu gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kurtulmuş'a, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Ayasofya'nın adını Ayasofya Camii yaparak müze sıfatından çıkabiliriz" açıklaması soruldu.

"YERİ GELDİĞİ ZAMAN ADIMLAR ATILIR"

Kurtulmuş yaptığı açıklamada "Sayın Cumhurbaşkanımızın değerlendirmesi nedir, nasıl bir yol izleyecek onu bugün söyleyecek noktada değilim. Milletimizden de bu noktada çok büyük talepler var. Yeri geldiği zaman da bununla ilgili gelişmeler, adımlar atılır." İfadelerini kullandı.




ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TGRT'de yayınlanan 31 Mart yerel seçim özel programında müzenin ücretsiz olması taleplerine ilişkin bir soruya "Olmayacak şey değil. Adını artık müze değil Ayasofya Cami koyarız. Müze statüsünden çıkar" diye yanıt vermişti.




Erdoğan, İstanbul'daki tarihi Ayasofya Müzesi'nin müze statüsünden çıkarılabileceğini ve adının "Ayasofya Camii" olarak değiştirilebileceğini açıklamıştı.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürmüştü:

"Turistler Sultanahmet, Süleymaniye, Fatih Camisi'ne geliyorlar, herhangi bir ödeme yapıyorlar mı? Aynı şeyi Ayasofya'da da yapar. Müze statüsünden çıkar. Zaten daha sonradan buraya böyle bir statü verildi. Bu da yine CHP zihniyetinin bir adımıdır. Bu adımı değiştiririz."
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap