SON DAKİKA



Haber > Gündem > Ortadoğu'nun yeni lideri kim olacak?

Ortadoğu'nun yeni lideri kim olacak?

20 Ocak 2016 Çarşamba - 10:33








Türkiye’de ideoloji siyaseti yapan iki parti kaldı. Solda CHP, Sağda MHP. Bir yanda potansiyel lider Metin Feyzioğlu, bir yanda Sinan Oğan. CHP Kurultayı geride kaldı. Halk Partisi’nde değişen bir şey yok, sıra MHP Kurultayı’nda. Danıştay konuşmasında Erdoğan’a meydan okuyan Feyzioğlu şimdilik kenara çekildi ve dışarıdan izliyor. Liderlik yarışı için doğru zamanı bekliyor. Mevcut isimlerin tükenmesini bekliyor çünkü halktan aldığı desteği parti içinde de görmek istiyor. Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu, CHP’nin duayeni rahmetli Turhan Feyzioğlu’nun ailesine mensuptur.

Diğer isim Iğdır Milletvekili olarak tanınmış Sinan Oğan. Bahçeli’nin mutlak otoritesini kırmaya çalışıyor ancak parti içi demokrasi MHP’de rafa kalkmış durumda. 1969 yılında Başbuğ Türkeş’in temelini attığı ‘Ülkücü Hareket’, partiyi ayağa kaldıracak bir lider bekliyor. Merak Akşener, Tansu Çiller’den sonra bayan bir lider olarak ülkeye çok şey katabilirdi. Ancak cemaat ile adı yanyana getirildi ve karalanmak istendi. Milliyetçi Hareket, 47 yıllık serüveninde sol parti DSP ile koalisyon da yaptı, AKP’ye destek de verdi. 2015 seçimlerinde Milliyetçi oyları iktidar partisine kaptıran MHP’de teşkilat harekete geçmek için yeni bir lider bekliyor. Ortadoğu’da büyük bir yangın var. Amerika ve Rusya, Suriye’yi aleni savaş alanı ilan ettiler. Türkiye ise dış politikada yalnızlaşıyor.

AKP hükümeti; Kuzey’de Rusya, Güney’de Suriye, Doğu’da Ermenistan, Batı’da Yunanistan’ı daimi düşman olarak görüyor. Ortadoğu karıştıkça, ekonomi zayıfladıkça Türkiye daha genç bir lidere ihtiyaç duyuyor. Sinan Oğan ve Feyzioğlu cesaretleri ile ön plana çıkıyor. Her ikisi de güç siyaseti yapıyor. Tıpkı Reis-i Cumhur Erdoğan gibi alışkanlıkları, duvarları yıkarak yürüyor. Akıl yaşta değil baştadır, çoğu zaman cesaret tecrübeyi alt eder. Ve hatırlatmak gerekir ki; “Krallıklarda bile ‘Kral gitse de oğlu yerine geçse’ derler”. Muhalefet partileri de, Türk halkı da, Başkanlık sistemi hakkında düşünmeyi bıraksın. Türk siyasetinde yeni isimler, genç isimler görev almaya hazır. Sevgi ve saygılarımla...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap